Egy perc alatt lefújták a Király Kupa negyeddöntőjét

2014-01-31
Az első perc után félbeszakadt a csütörtöki Racing Santander-Real Sociedad visszavágó a spanyol labdarúgó Király Kupa negyeddöntőjében, miután az elmaradt fizetésük miatt tüntető hazai játékosok - ígéretükhöz hűen - nem küzdöttek a labdáért a kezdő sípszó után.

 

A csapat tagjai ehelyett felsorakoztak a kezdőkörnél, a rivális futballisták pedig a saját térfelükön passzolgattak körülbelül egy percig, amikor is a játékvezető megállította a "küzdelmet".

 

A harmadosztályú együttes tagjai Mario Fernández csapatkapitánnyal az élen már hétfőn kilátásba helyezték, hogy nem lépnek pályára a mérkőzésen, ha a klubvezetés nem rendezi a velük szemben több hónapja fennálló tartozásokat. A bojkottfenyegetés részeként a játékosok az elnök és embereinek lemondását is követelték, mondván, az Ángel Lavín vezette vezérkar az ismételt ígéretek dacára sem fizette ki nekik járandóságukat. A 2011-ben még a Primera Divisiónban szereplő egyesület évek óta a csőd szélén áll.

 

A santanderiek már januárban is jelezték elégedetlenségüket: az Almeríával vívott nyolcaddöntős kupatalálkozó elején, a kezdő sípszó után tiltakozva állva maradtak, amíg a rivális csapat - az előzetesen megbeszélteknek megfelelően - kirúgta a labdát az oldalvonalon.

 

A mostani kupapárharc első meccsét a Real Sociedad hazai pályán 3-1-re nyerte.

 

A korábbi visszavágók:

FC Barcelona-Levante 5-1 (2-1)

Továbbjutott: a Barcelona, kettős győzelemmel

 

Athletic Bilbao-Atlético Madrid 1-2 (1-0)

Továbbjutott: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel.

 

Real Madrid-Espanyol 1-0 (1-0)

Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,