Egy pedofil bűnöző nyert 3 millió dollárt a Florida lottótársaságnál – új áldozatok következnek?

2014-12-11
A Floriadai Lottótársaság honlapján nemrégiben megjelent egy fotó arról az emberről aki elvitte az egyik kaparós sorsjegy fődíját – 3 millió dollárt, amint hatalmas csekkjével a kameráknak pózol. Amikor az interneten terjedni kezdett a fénykép, akkor ismerték fel az emberek: visszaeső bűnözőről van szó, aki többek között pedofíliáért is ült már.

 

A 43 éves Timothy Poole fényképét valószínűleg a visszajelzések hatására gyorsan le is vette a társaság, a sajtó érdeklődésére azt válaszolták, hogy „úgy döntöttünk, nem hívjuk fel különösebben a figyelmet erre a nyertesre.”

 

2001-ben Orange megye seriffje 12 éven aluli kiskorú szexuális zaklatása vádjával tartóztatta le Poole-t, de más kihágások is vannak a számláján. Például 1991-ben majdnem 20.000 dollárnyi étkezési jegyet lopott egy Ocala-i cégtől, ahol biztonsági őrként dolgozott. 

 

Összesen 12 alkalommal tartóztatták le a 200 kilós embert nagy értékű lopás, csekkhamisítás és egyéb ügyek miatt, és több évig ült börtönben.

 

Nem ez az első alkalom, hogy egy pedofil nagy nyereményt ér el. 2007-ben egy Jensen Beach-i férfi nyert 14 millió dollárt a lottón, őt a vádirat szerint kiskorúval szemben elkövetett erkölcstelen, buja és illetlen magatartása miatt ítéltek el. Korábban egy 10 millió dolláros nyereményt elérő Massachusetts-i pedofil bűnöző arra használta nyereményét, hogy értékes ajándékokat vett kiskorú áldozatainak elcsábítására. Emiatt az ottani törvényhozók fontolgatják egy olyan törvény bevezetését, mely alapján szexuális bűnözők nem lennének jogosultak nyereményük felvételére.

 

Floridában egyelőre nincs ilyen irányú törekvés. A lottótársaság nem tarthatja vissza valaki nyereményét bűnöző múltja miatt. 

 

Poole ezen a héten vette fel nyereményét, miután az életjáradék helyett az egyszeri kifizetést választotta. Ilyen módon 2.219.807 dollárt mondhat a magáénak, amivel valószínűleg otthagyja anyja taxis cégénél végzett sofőri állását, de remélhetőleg nem tér vissza sötét múltjához.

 

2002-ben ugyanis épp barátainak két kisfiát zaklatta, akiknél a 90-es években gyakran megszállt Orlandoban. Az akkor 28 éves férfi tagadta a vádakat, hogy ő soha nem lett volna képes bántani a fiúkat, hiszen úgy szerette őket, mintha a sajátjai lennének. Öt év börtönbüntetést kapott, kedvezménnyel 2006-ban szabadulhatott.