Egy nyertese van a $435 milliós Powerball jackpotnak

2017-02-24
A történelem 10. legnagyobb lottónyereményét egy Indiana államban lévő kisboltban értékesített szelvénnyel nyerték meg.

 

A Hoosier Lottery lottótársaság szóvivőjének elmondása szerint a február 23-i nyertes Powerball szelvényt egy Super-Test Mini Mart boltban vették, Indianapolistól nem messze, a 70 ezer lakossal rendelkező Lafayette-ben.

 

Nancy McKinney-t, a kisboltot üzemeltető cég alelnökét hajnalban ébresztették a hírrel. A médiának elmondta, hogy reméli, hogy egy helyi lakosé a szelvény, nem pedig egy átutazóban lévő játékos vette. „Bárki is legyen az, jó napja lesz, az biztos.” mondta McKinney a bolt körül összesereglett újságíróknak. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a mi városunkban történt ez. Ahogy elterjedt a hír, kitört az őrület.”

 

A nyertesnek most 180 napja van, hogy jelentkezzen a nyereményéért. Dönthet, hogy 30 éves évjáradékként, vagy egyösszegben kéri-e a hatalmas összeget, az utóbbi esetben kevesebbet úgy 263,5 millió dollárt kap majd kézhez a $435 milliós jackpotból.

 

Az indianai törvények lehetővé teszik, hogy a nyereményt egy korlátolt felelősségű társaság, vagy egy bizalmi vagyonkezelő, úgynevezett trust vegye fel, így a nyertes akár anonim is maradhat.

 

Ez a 435,3 milliós jackpot a második legnagyobb Indiana állambeli, és egyben a világ 10. legnagyobb lottónyereménye. Az államban a legnagyobb összeget, egy 536 millió dolláros Mega Millions jackpotot tavaly júliusban nyert meg egy házaspár – ők az anonimitást választották, egy kft-n keresztül vették fel a nyereményt.