Egy korábbi lottónyertesnek köszönheti, hogy maga is lottómilliárdos lett

2015-03-19
Az a New York-i hölgy, aki megnyerte a Mega Millions lottó február végi, 126 millió dolláros jackpotját, az összeg átvételét követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy nyereményét egy másik helyi lottónyertesnek köszönheti.

  

A Sullivan Country-beli South Fallsburgban élő Tammy Pratt tegnap vette át egy sajtótájékoztató keretében a február 27-i Mega Millions sorsolás fődíját, 126 millió dollárt, mintegy 35 milliárd forintot. Úgy tűnik, lakóhelyének igen jó a karmája, hiszen két hónapja egy szintén itt, Sullivan Countryban élő játékos, Harold Diamond 362 millió dollárt nyert ugyanezen a játékon, a Mega Millionson

 

Az ingatlanügynökként dolgozó Tammy Pratt a sajtótájékoztatón elmondta, hogy tulajdonképpen Harold Diamond-nak köszönheti, hogy most maga is dollármilliomos lett, hiszen az ő története inspirálta arra, hogy több lottószelvényt vásároljon. 

 

„Általában csak egy szelvényt szoktam venni, mikor a jackpot 100 millió dollár fölé emelkedik … de mikor néztem Harold sajtótájékoztatóját, láttam, hogy ő 10 szelvényt vett. Én azelőtt sose vettem többet, de nagyon boldog vagyok, hogy most mégis így tettem, mert a második volt az, amelyikkel nyertem.” – mesélte.

 

 

Pratt éppen egy rutinszerű munkanap kellős közepén volt, két ingatlanos találkozója között, mikor megállt egy benzinkúton, hogy megvegye a lottószelvényét. 6 dollár volt nála, amin négy 1 dolláros Mega Millions szelvényt, és egy 2 dolláros Powerball szelvényt vett, mindegyiket gépi számokkal. „Volt egy olyan érzésem, hogy egynél többet kellene vennem.” – mondta. 

 

Mikor másnap felébredt, első gondolata az volt, hogy vajon elvitték-e a jackpotot. „Online ellenőriztem a szelvényeimet. Láttam, hogy a nyertes szelvényt South Fallsburgban vásárolták. Aztán azt láttam, hogy ugyanabban a boltban, ahol én is vettem, és akkor arra gondoltam ’Úristen! Lehet, hogy én vagyok a nyertes?’” emlékezett. „Aztán ellenőriztem a számokat, és láttam, hogy mind stimmel! Sokkos állapotba kerültem.”  Szólt a férjének, hogy ő is ellenőrizze a számokat – és tényleg mind egyezett: 7, 49, 53, 60, 64 és a 4-es Mega Ball.

 

 

Pratték úgy döntöttek, hogy egy összegben veszik fel a nyereményt, így az adók levonása után 54 millió dollárt, 15 milliárd forintot fognak kapni. Az újságírók szerint Pratt nyugodt, higgadt volt a sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy sosem álmodta, hogy valaha is ez fog történni vele. „Adunk magunknak egy kis időt, hogy eltervezzük, hogy mihez kezdjünk a pénzzel, nem igazán gondoltunk, arra, hogy bármit is veszünk, vagy ilyesmi, de egy új autóra szükségem van.” – ismerte be a hölgy, aki azt is elmondta, hogy már felvetette magát a várólistára, egy új Teslára.