Egy 20 éves férfié lett a 114 milliárdos lottó főnyeremény

2018-01-15
Egy fiatal floridai férfi nyerte meg a Mega Millions lottó valaha volt negyedik legnagyobb jackpotját – nyereményét „az emberiség javára” szeretné fordítani – miután kilépett a munkahelyéről.

 

Shane Missler egy Facebook állapotfrissítéssel adott hírt 451 millió dolláros nyereményéről, csupán fél órával a 2018. január 5-i Mega Millions sorsolást követően. Az üzenet egész pontosan így szólt: „Oh. My. God”, azaz nagyjából: „Te. Jó. Ég.”

 

Miután megtudta, hogy megnyerte minden idők negyedik legnagyobb Mega Millions jackpotját, a fiatal férfi azonnal felmondott a munkahelyén.

 

 

“Még csak 20 éves vagyok, de remélem, hogy sokféle szenvedélyem kielégítésére használhatom majd a pénzt, segítem a családomat és szeretnék valami jót cselekedni az emberiség számára.” – nyilatkozta az egyik napról a másikra milliárdossá vált Missler.

 

A szerencsét hozó szelvényt egy 7-Eleven üzletben vette Port Richey-ben, ahol a szülei élnek, mégpedig egy kaparós sorsjegyen nyert pénzből, és nem saját, hanem gépi számokkal játszott.

 

Miután rájött, hogy az ő számait (28 - 30 - 39 - 59 - 70, valamint a 10-es Mega Ball) húzták ki, azonnal felhívta a testvérét, apjával pedig a másnap reggeli kávézás közben osztotta meg a sorsfordító hírt.

 

 

A lottótársaság munkatársainak bevallotta, hogy volt “egy érzése”, hogy nyerni fog, és a pozitív gondolkozásnak tulajdonítja a sikert.  „Ha van valami, amit eddigi rövid életem során megtanultam, az az, hogy a pozitív gondolkozás, és az, ha az ember hű marad önmagához, kifizetődik.” – mondta. 

 

Missler apja és egy ügyvéd kíséretében mutatta be a nyertes szelvényt a floridai lottótársaság irodájában, és elmondása szerint nagy tervei vannak a nyereménnyel. „Törődni szeretnék a családommal, valamint szórakozni, és pénzügyileg sikeresnek lenni, hogy örökséget hagyhassak a jövő számára.”

 

Missler - aki azt választotta, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, és így 281 millió dollárt fog kézhez kapni – azt is elárulta, hogy már vett is egy pénzügyi menedzsment gyorstalpalót, és „szerencsésnek érzi magát emiatt a hihetetlen vagyon miatt.”

 

Az 1996-ban indított Mega Millions az egyik legnépszerűbb államközi lottójáték az Egyesült Államokban, az USA 44 tagállama vesz részt benne. 

A hetente kétszer - kedden és pénteken - sorsolt Mega Millions hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 70, a Mega Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 25 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).  

A játék kiinduló jackpotja 40 millió dollár, eddigi legnagyobb főnyereménye pedig 656 millió dollár volt, melyen három nyertes osztozott 2012 áprilisában.

 

Hogyan lehet játszani?

 

kedden és pénteken sorsolt játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (például a theLotter, vagy a Lottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát), de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk