Eger-Szolnok döntő lesz a pólóbajnokságban

2013-05-09
A férfi vízilabda-bajnokságban a címvédő Vasast kiverő Eger után másodikként a Szolnok biztosította a helyét a döntőben.

 

A szolnok az idegenbeli sikert követően otthonában a rájátszásos elődöntő második mérkőzésén is nyert a Szeged ellen szerda este.

 

Az alapszakaszban negyedik szolnokiak váratlanul magabiztosan és főképpen igen hatásosan kezdték a pólós párbajt az alapetapban első Szegeddel szemben, hiszen a nyitómeccset vendégként nyerték meg vasárnap 11-9-re.

 

A még sátortetőt viselő, csaknem teltházas Tiszaligeti uszodában rendezett újabb meccset is a szolnokiak kezdték jobban, hiszen Nyéki Balázs akciógóljával (1-0), majd emberelőnyös találatával kétszer is vezetéshez jutottak a nyitónegyedben (2-1).

 

A második nyolc percnek csaknem a fele letelt, amikor újfent a hálóba került a labda itt is és ott is, a gyors gólváltás nyomán pedig 3-2-re alakult az állás. A kölcsönösen hatékony védekezés eredményeképpen aztán percekig nem változott az eredmény, a játékrész hajrájában azonban gyors egymásutánban megint jött az "adok-kapok" (4-3). Közvetlenül a nagyszünet előtt büntetőből Török Bélának köszönhetően a vendégek utolérték a hazai csapatot (4-4).

 

Ugyancsak ötméteresből vette vissza a vezetést a Szolnok a harmadik negyed elején, a gólszerző délszláv légiós, Milan Aleksic másodszor volt eredményes (5-4). A játékrész derekén az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert növelte a Szolnok előnyét, de a duplázó Szivós Márton szinte azonmód, és ugyanolyan bombagóllal válaszolt, mi több: Decker Ádám, majd Varga Péter centergóljával már a Szeged állt jobban (6-7). A befejező negyednek azonban az újabb ötméterest is biztos kézzel lövő Aleksic, majd pedig a szintén harmadszor eredményes Nyéki jóvoltából mégis hazai vezetéssel vághattak neki a csapatok (8-7).

 

Az izgalmas és felettébb fordulatos ütközet zárófejezetében Pásztor akciógóljával lett 9-7, kevéssel utána pedig az ellenállhatatlanul játszó Nyéki már negyedszer élhetett át gólörömöt ezen a meccsen (10-7). A kegyelemdöfést a házi gólpárbajban lemaradni nem akaró Aleksic adta meg, aki a véglegesen kiállított Szivós elleni brutalitásért megítélt újabb ötméterest is értékesítette (11-7). Innen már csupán a szépítésre futotta a Szeged erejéből, amely a bronzéremért játszhat a Vasassal, míg a bajnoki címért Eger-Szolnok csata lesz.

 

Eredmény, elődöntő, 2. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - A-HÍD Szeged VE 11-8 (2-1, 2-3, 4-3, 3-1)

a legjobb góldobók: Nyéki, Aleksic 4-4, illetve Szivós, Kayes 2-2

Döntős kettős győzelemmel a Szolnok.

 

További eredmények:

az 5-8. helyért:

Szentesi VK-Debreceni VSE 7-12 (2-3, 2-4, 2-3, 1-2)

legjobb góldobók: Bálint 3, illetve Giorgetti 4

 

a 9-11. helyért:

EKF-EgerFood-Imola - OSC 6-7 (1-1, 1-1, 2-4, 2-1)

 

az 5-8. helyért:

BVSC-Zugló - Groupama-Honvéd 6-7 (2-0, 2-2, 1-2, 1-3)

 

a 12-14. helyért: 

PVSK-Fűszért - FTC Waterpolo 2-2 (0-0, 1-1, 1-0, 0-1)

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,