Dortmund - Mönchengladbach: Még nincs tavasz, mégis olvadni kezdett a BVB előnye

2018-12-20
A hétközi, 16. forduló meglepetése volt, hogy az éllovas Dortmund kikapott Düsseldorfban. A Bayern viszont nyerni tudott, ahogy a BVB pénteki ellenfele, a Gladbach is. Ha ismét botlik a BVB, a téli szünetre alaposan összesűrűsödik az élmezőny.

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,44

Kezdés: 2018.12.21.  20:30

 

Elveszítette veretlenségét a Borussia Dortmund is, így az előnye hat-pontosra csökkent az üldözőkkel szemben. Azért fájhat ez, mert a 'gladbach ellen sem írhatjuk be előre a pontokat Reuséknak. A 2018-as esztendő utolsó bajnokiján nagyon fontos pontokról döntenek a csapatok a Signal Iduna Parkban. A Mönchengladbach viszonylag simán, 2-0-ra verte a Nürnberget, de melós összecsapás volt az is. Büntetőt is hibázott a hazai együttes, de a 2. játékrészben felőrölte ellenfelét.

Hazai oldalon Zagadou és Akanji hiányozni fog a védelemből, a Gladbachnál pedig elöl van gond, mert Raffael, Stindl és Hofman sem bevethető. Nem mintha Pleáékra panasz lehetne, csak azért így, amikor hétközi forduló is van, nem ártott volna rotálni.

De az biztos, hogy Favre és Hecking is megoldja majd saját feladatát, bárkik lépnek pályára, rossz meccs nem lehet. Egyébként is ritkán szoktak unalmas mérkőzést játszani, általában potyognak a gólok, ha a két Borussia találkozik. Legutóbb épp nem így volt, hisz a BVB 1-0-ra nyert a Gladbach otthonában, de előtte volt öt gólgazdag Dortmund siker, 6-1; 2-3; 4-1; 1-3 és 4-0. Szóval nem a gólszegénység jellemzi a két csapat egymás elleni összecsapásait. A legutóbbi 1-0 épp a kivétel kategóriába esett, de tényleg nem ez a jellemző. A BVB-nek ráadásul most sebezhető a védelme, Lukebakióék is megmutatták a hétközi fordulóban. Viszont a két együttes utolsó hat egymás elleni meccsét kivétel nélkül a BVB nyerte, ezen a hat találkozón összesen 21 gólt rámol be a Csikók kapujába.

Ez az év utolsó fordulója, ezután jön egy kis pihenő, és csak január második felében kezdődik újra a bajnokság. Bele kell adni mindent, ami még a tankban maradt, aztán jöhet a pihenő, a Karácsony, meg ki mit ünnepel. Meg kell nyomni még ezt a 90 percet, és meg is fogják.

A tippünk, hogy nem maradunk gólok nélkül, minimum hármat összehoz majd a két együttes péntek este a Signal Iduna Parkban.

Várható kezdőcsapatok:

BVB:Bürki - Hakimi, Piszczek, Toprak, Schmelzer - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - Paco Alcacer

Gladbach: Sommer - Lang, Beyer, Elvedi, Wendt - Strobl - Zakaria, Neuhaus - Herrmann, Plea, T. Hazard
Címkék: sportfogadás, tipp,