Dinamo Zagreb -Lyon: Ezúttal tiszta lesz?

2016-11-22
A Bajnokok Ligájában a Zágrábnak és a Lyonnak volt már egy emlékezetes meccse még 2011-ből. Az a találkozó 8 gólt hozott, hátha ismétlődik a történelem!

Dinamo Zagreb - Lyon

Online sportfogadási tipp: Gólok száma 2.5 felett

Bet365 odds: 1.85

Tippmix odds: 1.80

Kezdés: kedd, 20:45

 

A két együttes 2011 decemberében a BL utolsó csoportkörében találkozott. Az utolsó kör előtt az Ajax a Real Madridot fogadta, a Lyon a Dinamóhoz utazott. A már fix csoportelső Madrid nem adta le a meccsét, 3-0-ra megverte az Ajaxot, a Dinamo viszont egyértelműen eladta a meccset, méghozzá elég látványosan. A Lyon ugyanis 3 pont hátrányban volt az amszterdami csapathoz képest, de a gólkülönbsége is kegyetlen mínuszban volt. A Lyonnak -4-es, az Ajaxnak +3-as volt a gólkülönbsége az utolsó kör előtt.

Magyarul az Ajaxnak ki kellett kapni, a Lyonnak mindenképp nyerni kellett, és el kellett tüntetni azt a 7 gólt is... A Real nagy szívességet tett a Lyonnak akkor, hisz hármat ledolgozott, de a franciák így sem bízták a véletlenre. Az a Dinamo-Lyon elég csúnya bunda volt, hisz a 40. percben még Kovacic lőtt gólt, majd Gomis egyenlített. Az első 45 perc tehát 1-1-el ért véget, egy 'teljesen normális' eredmény született. Aztán a félidőben történhetett valami, megjött a Dinamo számlájára az utalás, vagy átvittek a franciák egy bőrönd pénzt a hazai öltözőbe, nem lehet tudni. Azt viszont lehet tudni, hogy a Lyon a második félidőben 6 gólt rúgott. A 76 percben már 7-1-re a Lyon vezetett, és biztosak lehetünk benne, ha a párhuzamos meccsen szépít az Ajax, a Dinamo még további gólt, gólokat kapott volna.

Szóval a horvát és a francia klubcsapatnak van történelme a BL-ben.

A Dinamo abban az idényben 3-22-es gólaránnyal zárta az idényt, és 0 ponttal lett utolsó. Most is hasonló a helyzet, a horvát együttes nem tényező a BL-ben. Nulla lőtt góllal és 12 kapottal áll a 4. helyen, gyakorlatilag valóban nem tényező ebben a négyesben. A Lyon viszont még akár tovább is juthat, amihez persze ismét kisebb csoda kéne. Valami olyasmi, mint anno 2011-ben. Ehhez, azaz a továbbjutáshoz kéne a Dinamo segítsége. Ha a Lyon nyer, mondjuk 5-6 gól különbséggel, a Juve pedig mondjuk elveri a Sevillát, akkor az utolsó fordulóban a Lyonnak elég lenne akár  1 gólocskával megverni a Sevillát hazai pályán.

A Dinamo számára max a 3. hely elérhető, de még az is nagyon neccesen, hisz ma nyernie kéne, aztán nyerni kéne majd az utolsó körben Torinóban is. Ez kb. a mission impossible, így könnyen lehet, hogy a Dinamo a pénzszerzés egy könnyebb útját választja, és megint játszik egy extrém mecset a Lyonnal.

A mi tippünk nem a hiányzókon, nem a taktikán alapszik ezúttal, hanem a történelmen. Ha a Lyon minimum 3 gólt lő, 3.25-ös oddsal szorozza tétünket a bet365, de ha eljutnak legalább ötig a franciák, akkor 17.00-es szorzót foghatunk. Amit tudni kell, hogy a Zágráb eddigi négy meccséből hármat veszített el úgy, hogy legalább három gólt kapott! A Zágráb megint ki fog kapni, és ha lúd legyen kövér alapon megint jól elvereti magát! A Lyonnak pedig idén sem ártana javítani a gólkülönbségen ...

Tipp: 1-5

 

Címkék: sportfogadás, tipp,