Darts: Dolan lazán átléphet holland ellenfelén

2018-12-28
Benito van de Pas kétszer lépett színpadra a jelenlegi vb-n, ám egyik meccsén sem volt meggyőző. Persze minden mérkőzés más, de Dolan sokkal jobb formát mutat, így nincs okunk ellen fogadni.

B. Dolan - B. van de Pas

Online sportfogadás tipp: Dolan nyer

Unibet odds: 1,45

Kezdés: 12.28. 15:00

 

Benito van de Pas Jim Long ellen kezdett kiemeltként, de kegyetlenül megizzadt a fiatal holland. Long nem mutatott magas színvonalú darts-ot, mégis döntő szettre kényszerítette ellenfelét. Egy olyan találkozón, ahol 24 leget játszottak le, Long egy darab 180-at sem dobott. Ez hihetetlen adat ezen a szinten. A van de Pas által bedobott 4 darab 180-tól sem esünk le a székről. Izgalmasnak izgalmas meccs volt, de a színvonal azért nem volt az egekben. Aztán már Karácsony után, csütörtökön ismét a színpadra lépett Benito, ezúttal a spanyol Alcinas ellen. Nem lehet panasza a sorsolásra meg a sorsra, meg Long és Alcinas azért nem tartozik a PDC krémjéhez. 4-2-re megnyerte Benito, de 28 leg alatt 2 darab 180-at dobott, ez elég sokat elmond a formájáról. Viszont Alcinas ellen elég volt, jobban kiszállózott, és bárhogy kapaszkodott a spanyol darts-os, van de Pas még ebben a rossz formában is jobb volt.

Igen ám, de ami elég volt Long és Alcinas ellen, Dolan ellen maximum egy megnyert szettre lehet jó. Csütörtökön Benito 85-ös átlagot dobott, tényleg áldhatja az eget, hogy Alcinas volt az ellenfele, mert azzal a játékkal senkit nem vert volna meg rajta kívül. Dolan Liu ellen 'melegített be' az első körben 3-0-lal, aztán 92-es átlagot dobva 3-0-lal kiejtette Cullent, majd Kinget is búcsúztatta 4-2-vel. Ezen a meccsen is 95-ös átlagot hozott, de a közel 47%-os kiszállózása volt az igazán elképesztő. Szükség is volt rá, mert King is nagyon jól dobta a duplákat. Az viszont már az elit szintjén is megsüvegelendő, hogy picike túlzással minden 2. duplára eldobott nyila célba talált Dolannek. Az észak-ír darts-os King ellen egyszerű stabilabb volt. Nem szórta a 180-akat, sőt a bedobott három az elég kevés, de 100+-os dobása 72 volt, míg Kingnek csak 52.

Érdekesség, hogy a Dolan-King és a csütörtöki Alcinas-ban de Pas meccsen ugyanúgy 28 leget játszottak le, de amíg Dolan 72 100+-os dobásra volt képes, addig van de Pas mindössze 46-ra. Ez szignifikáns különbség, de átlagban, kiszállózásban, 140+-os dobásokban, mindenben Dolan volt a jobb.

Benitónak óriási mákja volt a vb-n, hogy Kinget és Alcinast sodorta útjába a szél, mert ha picit is nehezebb a sorsolása, ő már rég kiesik. Brandon Dolanról sem tudjuk elképzelni, hogy megnyeri a vb-t, de az eddig mutatott játéka alapján, a formája alapján van de Pas ellen mindenképp favorit. Single-ben az 1,45-ös odds simán játszható, ezért mi így év vége felé inkább a tutira megyünk, és nem kockáztatunk a hendikeppel.

Címkék: sportfogadás, tipp,