Darts: Aligha lesz sima MvG és Gary Anderson összecsapása

2018-12-30
Gary Anderson rögös úton jutott el az elődöntőig, míg van Gerwen bemasírozott oda. A holland játékos nem izzadt még meg úgy igazán ezen a vb-n, de ennek is eljött az ideje.

Michael van Gerwen - Gary Anderson

Online sportfogadás tipp: Szettek száma 8,5 felett

Unibet odds: 1,40

Kezdés: vasárnap 22:00

 

A Smith-Aspinall találkozó után lép színpadra van Gerwen és Anderson. Lehet, hogy a 2019-es vb a meglepetések vb-je, de olyan szempontból semmi meglepő nincs, hogy a világelső, valamint a formák alapján legjobb játékos, a világranglista 4. helyén álló Anderson még versenyben van. Aztán Anderson sem lenne negyedik, ha minden kisebb versenyre elutazna, de igazából nem nagyon hiányzik neki.

Anderson két rettentően izgalmas meccsen is túl van már, Wattimena és Dobey is alaposan megszorongatta. A kiesés szélén táncolt a skót darts-os, de az igazán fontos dobások előtt Wattimena, majd aztán Dobey keze is megremegett. Anderson pedig azért a világ egyik legjobbja, mert helyén van a szíve és az esze, higgadt tudott maradni, és behúzta mindkét összecsapást. Legutóbb Chisnall ellen már lazán nyert, 5-2-vel búcsúztatta az angolt.

Gerwennek a vb-n igazából egy nehéz szituációja volt, amikor sörrel nyakon öntötték a bevonulás előtt az első találkozóján. De túltette magát rajta, és bár veszített egy szettet, a győzelme nem volt kérdés Tabern ellen. Hoppot lazán eltakarította, Adrien Lewis is egy nyert szettre volt jó, bár ha a legetek nézzük, ott 14-10 az arány, szóval jóval szorosabb összecsapás volt az, mint a 4-1 mutatja. Szombat este Joyce-nak egy nyert szettje volt, meg majdnem egy másik, de a 4. szettben 2 leges előnyét nem tudta megtartani, onnantól pedig jött ismét a Gerwen-henger.

Anderson ezen a tornán stabilabb játékot mutat, Wattimena és Dobey ellen pedig tényleg a legjobbját kellett elővenni, és majdnem az sem volt elég. Gerwen nehéz szituációba még nem került, mert egyrészt jól játszott, másrészt az ellenfelei nem értek a közelébe sem.

Gary stabilabb, sokkal több 180-t dob, mint holland kollégája. Kiszállóknál nincs nagy különbég köztük. Ha képesek lesznek egymást felfelé húzni, akkor egy ilyen hat nyert szettig tartó meccsen is tudnak majd mindketten 100 fölötti átlagot hozni, és 40% feletti kiszállózást.

Nehéz elképzelni, hogy sima meccs legyen. Az oddsok alapján Gerwen a favorit (1,53), holott Gary (2,50) stabilabb, és nyugodtan mondhatjuk, magasabb szintű játékot mutatott a hollandnál. Bár az is igaz, hogy van Gerwennek arra a bizonyos 'űrdartsra' még nem volt szüksége.

Jó kis szoros mérkőzés lesz ez, nehéz elképzelni, hogy három szettnél nagyobb szakadék legyen a két játékos között. Ahhoz, hogy bármelyikük is ilyen 6-0, 6-1, 6-2-vel húzza be a meccset, ahhoz az ellenfélnek nagyon nagy visszaesést kell produkálni az eddig mutatott játékhoz képest. Simán benne van a döntő szett is, nehéz elképzelni, hogy a vesztes fél ne nyerjen minimum 3 szettet.

Címkék: sportfogadás, tipp,