Cselgáncs-vb: újabb magyar kiesők

2013-08-29
Ungvári Miklóst japán, Karakas Hedviget brazil ellenfél búcsúztatta.

 

A 73 kilogrammos Ungvári Miklós és az 57 kilós Karakas Hedvig is befejezte szereplését szerdán a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a tavaly olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és vb-harmadik Ungvári Miklós - aki 32 évével a magyar küldöttség doyenje - az azeri Rusztam Orudzsov az üzbég Navruz Jurakobilov után a 16 között a japán Ono Sohejjel szállt szembe. A 11 évvel fiatalabb Ázsia-bajnoki második ellenfél három perc elteltével ipponnal nyert, s a ceglédi klasszis lemaradt a legalább vigaszágat jelentő negyeddöntőről.

 

"Az első meccsemen kaptam egy rúgást a bal bokámra, most egy nagy pukli van rajta, a gyúró szerint lehet, hogy részleges szakadás. Jó voltam kondiban, nem fáradtam el, jó volt a sorsolásom is, szóval többet vártam ettől a vb-től" - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Ungvári.

 

A másik állva maradt magyar, a 2009-ben vb-bronzérmes Karakas - aki térdműtét miatt nyolc hónapot hagyott ki, és áprilisban tért vissza - a brit Nekoda Davis Smythe után, a 32 között a brazil Ketleyn Quadrosszal találkozott, és jukóval kikapott. Edzője, Toncs Péter szerint tanítványának még sok versenyre van szüksége, és az eredmények idővel helyreállítják önbizalmát.

 

Ungvári Attila (73 kg) és Szabó Katinka (57) korábban kiesett, így mind a négy szerdai magyar dzsúdós helyezetlenül zárt a Maracanazinho Arenában. "Rögtön Eb-ezüstérmessel kezdett, és gyengén dzsúdózott, és még intések után sem vállalt be egy dobást sem. Jártunk pár hete sportpszichológusnál is, lehet, hogy súlycsoportváltás lesz a megoldás" - mondta Ungvári Attila teljesítményéről trénere, Bíró Tamás.

 

Csütörtökön Krizsán Szabolcs és Csoknyai László (81) lép tatamira Brazíliában.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,