Csábi: tiszta fejű emberekre van szükségem

2013-10-14
A megbízott szövetségi kapitány szerint vasárnapi edzésen már egy kicsit oldódott a hangulat.

 

Csábi József, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya szerint hiába a pénteken elszenvedett történelmi, hollandiai 8-1-es vereség, ezzel a keddi, andorraiak elleni, utolsó világbajnoki selejtezőmérkőzést követően szabad csak foglalkozni.

 

A telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón a szakember elmondta, az amszterdami összecsapás eredménye és a mutatott játék letaglózta a futballistákat, a kudarc szombaton meg is látszott a teljesítményükön, a vasárnapi tréningen azonban már egy kicsit oldódott a hangulat.

 

Az Amsterdam ArenA-ban elszenvedett vereséget követően Egervári Sándor lemondott posztjáról, Csábi József a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőinek kérésére vállalta el a feladatot.

 

„Tisztában vagyok azzal, hogy ez a megbízatás három napra szól, és utána távozom, valamint azzal is, hogy ebből az andorrai meccsből nem lehet jól kijönni - mondta Csábi. - Mély sebeket ejtett ez a pénteki meccs, nemcsak a csapatban, hanem országos szinten is, ebből kellene most kijönnünk. Nekem most nem szabad foglalkoznom a péntekkel, tiszta fejű emberekre van szükségem”.

 

A szakember hozzátette, matematikai esély még mindig van a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, a csapatnak pedig sportemberekhez méltóan mindent meg kell tennie, hogy megtörje a riválist és minél több gólt szerezzen. Megjegyezte, az andorraiak egyre stabilabbak, a románoknak például csak a 31. percben sikerült először eljutniuk a kapujukig.

 

Csábi elmondta, várhatóak változások a kezdőcsapatban az amszterdamihoz képest, Kádár Tamás például sérüléssel bajlódik, valamint sárga lapjai miatt Guzmics Richárd sem lehet ott a Puskás Ferenc Stadionban.

 

Ahhoz, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a keddi utolsó fordulóban megszerezhesse a pótselejtezőt érő második helyet a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatának D csoportjában, Andorra legyőzése mellett szüksége van a román és a török csapat hibázására is.

 

Ha a románok hazai pályán döntetlent érnek el Észtország ellen, miközben a törökök Isztambulban alulmaradnak a biztos csoportgyőztesként már vb-résztvevő hollandokkal szemben, akkor a magyar válogatottnak legalább hat góllal kellene nyernie a pireneusi miniállam együttese ellen.

 

Ha a románok mellett a törökök is egy pontot szereznek kedden, akkor tízgólos magyar sikerre lenne szükség a második helyhez.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,