Chelsea-Liverpool: Bajnokaspiránsok egymás között

2018-09-29
Hat bajnokiból hatot nyert a Liverpool, de olyan erős ellenféllel, mint a Chelsea, még nem találkozott.

Chelsea - Liverpool

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1,55

Kezdés: szombat, 18:30

 

Szerdán a Ligakupában a Chelsea 2-1-re legyőzte a Liverpoolt, de ott mindkét együttes rendkívül tartalékos volt. Bajnokin viszont a Vörösök és a Kékek is a legjobbjaikkal állnak fel, valószínűleg a kisebb sérüléssel bajlódó játékosokat is összedrótozzák erre a rangadóra.

A Liverpoolból Keita, Mané és Milner lehet ott a szerdai kezdőből a bajnokin is, míg a Chelsea-ből Willian és Kanté. Ebből is látszik, hogy a szerdai találkozót kár felhozni, mert bár ugyanaz a két csapat játszik, közben pedig nem.

Hazai oldalon Rüdiger, a vendégeknél van Dijk bajlódik kisebb sérüléssel, de kétség sem férhet hozzá, mindketten játszani fognak. Kulcsjátékos egyik oldalon sem fog hiányozni, és ez remek hír mindenkinek.

A tippünk elég egyértelmű, mindkét együttes gólt fog lőni. Fáradtságra nem lehet hivatkozni a Ligakupa miatt, hisz mindkét együttes a B csapatával játszott. A Sarri-féle Chelsea otthon hibátlan:

  • Chelsea - Arsenal 3-2
  • Chelsea - Bournemouth 2-0
  • Chelsea - Cardiff 4-1

Míg a Liverpool idegenben és otthon is minden pontot begyűjtött 6/6-tal áll a Premier League tabellájának élén

  • Crystal Palace - Liverpool 0-2
  • Leicester - Liverpool 1-2
  • Tottenham - Liverpool 1-2

A lőtt gólokkal tehát nincs probléma, ha a Chelsea ott, a 'pool pedig idegenben játszik. A Klopp-csapat gyors kontrákra, letámadásra épülő focija miatt nem is annyira lényeges, hogy a Vörösöknek idegenben kell játszani, mivel valószínűleg a londoni együttes hazai pályán dominálni szeretné a mezőnyt. Uralni a középpályát, de ezt igencsak nehéz Milnerék ellen. A 'pool a meccsek első 60-65 percében olyan nyomásra képes, amilyenre talán egyetlen csapat sem a világon. Rengeteg példát lehetne említeni, amikor a meccs elején felmosták a 'padlót' az ellenféllel, viszont a hajrát vagy nem bírták, vagy bírták volna, de túlzottan megnyugodtak:

  • Például ott volt a tavalyi Man. City elleni bajnoki, ahol a 68. percben 4-1-re vezetett a 'pool, aztán 4-3-lett a vége, és a hajrában nagyon nyomott a City.
  • Vagy ott a Sevilla elleni BL-meccs, ami 3-0-ás 'pool előnyről lett 3-3, vagy szintén a BL-ből a Roma elleni találkozó, ahol 5-0 után kapott két gólt az olaszoktól a csapat, és lett 5-0 helyett 5-2.

A Chelsea erőssége idén Sarri irányítása alatt pedig pont a végjáték, hisz hat bajnokit játszott a londoni csapat, és 5-ször lőtt gólt a 80. perc után. A londoni kékek a 14 góljukból 6-ot is a 80. perc után szereztek.

Ha ezekből indulunk ki, akkor a meccs eleje könnyen Liverpool fölényt hozhat, ami a gólokat illeti. Viszont a hajrá, az utolsó 15-20 perc a Chelsea-é lehet, a 'poolnál ugyanis benne van a pakliban, hogy annyira kihajtja magát a meccsek első órájában, hogy a végjátékra nem marad erő és kell figyelem, ill. fegyelem.

Az pedig egyértelmű, hogy mindkét együttes győzelemre játszik, Sarri és Klopp is meg akarja nyerni ezt a meccset, azt meg gólok nélkül lehetetlen.

Címkék: sportfogadás, tipp,