Charles Barkley saját bevallása szerint dollármilliókat kaszinózott el

2015-01-22
Az amerikai profi kosárlabda liga, az NBA egykori sztárjának szerencsejáték ügyeit nem lehet nyílt titoknak nevezni, hiszen Barkley soha nem is próbálta titkolni szenvedélyét, most pedig egy interjúban számszerűsítette is a dolgot.

 

Barkley az utóbbi években többször is beszámolt nagy nyereményeiről és még nagyobb veszteségeiről, de legújabb interjújában azt mondja, hogy mára megtanulta kontrollálni magát - legalábbis a saját mércéjével mérve...

 

A Seth Davis Show-ban Barkley elmondta, hogy az utóbbi években hétszámjegyű összegeket veszített. „Minden alkalommal, mikor Vegasba mentem, az volt a célom, hogy nyerjek egy millió dollárt, így magamhoz vettem 300-400-500 ezer dollárt, aztán mindet elveszítettem; úgyhogy két évre teljesen kiszálltam.” – mesélte Barkley. „A kaszinókat nem lehet megverni. Jópárszor elmentem Vegasba, és volt, hogy egy hétvége alatt 1 millió dollárt nyertem. Úgy 10 alkalommal. De volt úgy, hogy elmentem, és háromszor ennyi alkalommal veszítettem egy milliót.”

 

 

Így, összességében Barkley úgy 20 millió dollárt veszített, ha csak ezeket a nagytétes játékokat nézzük, és nem számítjuk a kisebb játszmákat. Ez, és a Wynn Las Vegassal való adósságvitája végül oda vezettek, hogy Barkley megrázta magát, és két évig egyáltalán nem ment a kaszinók közelébe. 

 

Két év után aztán újra játszani kezdett, de állítása szerint ma már teljesen más a helyzet, mint korábban. „Ha most elmegyek Vegasba, pár százezer dollárt próbálok nyerni. Ha veszítek pár százezret, felállok. Ugyanúgy van a szerencsejátékkal is, mint bármi mással: ha módjával csinálod, nincs vele semmi baj.”

 

Kicsit túlzónak tűnik Barkley állítása, de hát ő mindig is azt hangoztatta, hogy szerencsejáték függősége – ha annak tekintendő egyáltalán – nem komoly. Végülis – mondogatta – megengedheti magának, hogy veszítsen.  „Ameddig futja rá, nem hiszem, hogy ez probléma lenne.” – mondta egyszer egy interjúban. „Hogy rossz szokás-e? Igen, így gondolom. Folytatni fogom-e? Igen, folytatni fogom.”

 

A múltban Barkley számos óriási veszteségéről számolt be, köztük arról a hírhedt hatórás blackjack partiról, mely 2,5 millió dollárjába került. 2007-ben egy Trey Wingonak adott interjújában Barkley azt is elmesélte, hogy körülbelül 10 millió dollárt veszített addig élete során. 

 

Charles Barkley 16 éven keresztül játszott az NBA-ban, főleg erőcsatári poszton. Pályafutása során a Philadelphia 76ers-ben, a Phoenix Suns-ban és a Houston Rockets-ben is játszott. 11 All-Star-Game-en vett részt, és 1993-ban a liga legértékesebb játékosává választották. Az NBA 50. évfordulóján beválasztották az NBA történetének 50 legnagyobb játékosa közé. A Dream Teammel részt vett az 1992-es és 1996-os nyári olimpiákon,és mindkét alkalommal olimpiai bajnoki címet szerzett csapatával. 2006-ban Barkley-t beiktatták a Kosárlabda Hírességek Csarnokába is.

 

Címkék: kaszinó,