Celta Vigo - Real Sociedad: A Celta a győzelembe menekülne

2019-04-07
A Celta Vigo a Villarreal elleni mesébe illő fordítással és a Huesca elleni remivel megindult fölfelé. Ha megnyeri ezt a derbinek számító meccset, akkor -a többi meccstől függően- végre elkerülhet a kieső-zónából.

Celta Vigo - Real Sociedad

Online sportfogadás tipp: Celta vagy döntetlen

Unibet odds: 1,40

Kezdés: 2019.04.07. 18:30

 

 

Nincs könnyű helyzetben a Celta Vigo csapata, de sokkal jobban fest a helyzet, mint két fordulóval korábban. Igazából akár 2-3 pozíciót is ugorhat fölfelé a tabellán a mai napon, amennyiben legyőzi északi riválisát.

Ez a rivális a Real Sociedad, amely finoman szólva sem muzsikál jól idegenben. Az utolsó 6 tétmeccséből egyet sem sikerült megnyernie, sőt a Sevilla ellen egy 5-2-es pofonba is belenézett. Nem is az 5-2 a lényeges, hanem az, hogy mennyire lélektelen focit produkált ott a baszk együttes. A 2. félidőben a Sevilla oktatta a Sociedadot, Ben Yedderék kegyetlenül nagy fölényben játszottak, a baszkokat meg nagyon nem izgatta, hogy állandóan gólt kapnak. Abból a meccsből, és úgy az idegenbeli teljesítményből kiindulva tényleg kizártnak tűnik a Sociedad-siker. Ráadásul két alapember, Illara és Zurutuza sérült, ami szintén számíthat.

A Celtánál viszont lesz Aspas, márpedig jelenleg kb annyit jelent ő a Celtának, mint Messi a Barcának. Sőt talán többet. Nem sőt, Biztosan többet jelent. Azért a Barca Messi nélkül is nyeregetne, de a Celta Vigo Aspas nélkül halott volt. Ahogy Aspas visszatért komoly sérüléséből, a csapat hátrányból, két-gólos hátrányból fordított a Villarreal ellen, ahol a győztes gólt Aspas lőtte. A Huesca elleni mindhárom gólban szerepet játszott, egyet lőtt, a másik kettőnél ő készített elő. Szóval mióta visszatért, két meccsből 4 pontot hozott a csapat. Ha ő nincs, pont sincs, a Celta pedig temethetné az idényt.

Aspas a Villarreal elleni győztes gólja után elsírta magát a kispadon, amikor lecserélték (sérülésből visszatérve azért sok lett volna neki egyből 90 perc), kitört belőle a feszültség. Iagónak a Celta a csapata, szívét-lelkét kiteszi a pályára. Vele ez a csapat teljesen más képet fest, és ha ő van a pályán, a többiek is jobban pörögnek, beleadnak mindent, ami sokszor elég.

Valószínű, hogy ha a Celta Vigo tudása legjavát nyújtja, ha mindenki odateszi magát, akkor nyerni fog. A Vigo a kiesés elől menekül, a Sociedad csak teng-leng a középmezőnyben. Willan Joséék otthon még felpörögnek talán egyszer-kétszer, idegenben már nem fogják törni magukat. Ráadásul ott az északi csapatok azért összetartanak, a Sociedad valószínűleg nem tesz keresztbe a Celtának, 'nem akarja kiejteni'.

Címkék: sportfogadás, tipp,