Bunda, vagy nem bunda? - ez itt a kérdés

2017-07-06
Picit jegyzetszerű tippajánló következik, egy kis elmélkedés, mit is látunk valójában. Csapataink ugyanis szállítják a furábbnál-furább eredményeket

Jelgava - FTC

Online sportfogadás tipp: 2.5 gól felett

Bet365 odds: 2.10

Tippmix odds: 2.00

Kezdés: csütörtök, 17:30

 

Bunda, vagy nem bunda? Aki sportfogadással foglalkozik, mindenképp felteszi magának ezt a kérdés elég sok meccs előtt, és sajnos utána is. Az andorrai meccsről sosem tudjuk meg, manipulálták-e, vagy sem. Azt sem tudjuk, melyik a jobb. Valóban ennyire gyengék vagyunk, vagy manipulált meccs volt. Tényleg nehéz eldönteni. 

Aztán jött a Beitar-Vasas meccs az EL-ben, amiről szintén lehet gondolni elég sok mindent, csak azt nem, hogy tiszta volt. Nem is egy cikk jelent meg a meccsről, de aligha véletlenül. Szóval a Vasas még akkor is sorra hozta a gólgazdag meccseket a felkészülési szezonban, amikor még NBII-es volt. Idén sincs ez másként. A Beitar ellen már tétmeccsen a félidőben még 2-1-re a Vasas vezetett, aztán 4-3-ra a Beitar nyert. Az izraeli csapat a 88. perc után még három gólt rúgott, ami egyszerűen felfoghatatlan. Hogy klasszikust idézzünk: 'Ilyen nincs, és mégis van'

Bet365 - 15.000 Ft bónusz, ha most regisztrálsz!

Aztán a csapat más, a szín hasonló. Piros-kék. A Vidi itthon 2-0-ra egy izzadtságszagú meccsen 2-0-ra legyőzi a Balzan-t, ahol a továbbjutás nagyjából eldőlt. Aztán jön a visszavágó. Egy edzőpálya jellegű 'stadionban', egy edzőmeccs jellegű találkozón 3-3-at játszik a két együttes. A Balzan az első támadásából gólt szerez, aztán az a Balzan-védelem, amely a Panchóban a két kapott gól ellenére stabil volt, a visszavágón mindent megtett, hogy a Vidi gólokat lőjön. Persze a Balzan átemelős góljánál a fehérvári védelem is visszaadta a kölcsönt. Mint jó vicc végén a poén, jött a büntető, és jött a 3-3-as végeredmény. Ha kihagyják a máltaiak, tuti újrarúgatják. Az a Vidi, amely eddig Nikolic mesterrel 5 meccsen keresztül egy gólt sem kapott, az most mindent megtett, hogy a máltai csapat nem egy, nem kettő, hanem egyenesen három gólt lőjön.

Ezek után mit várhatunk az FTC-től?

A Vasas már összehozta a 4-3-as gólesős meccset, aztán kedden a Vidi is beállt a sorba. Ugye itt is adódik a kérdés, bunda volt, vagy csak egyszerűen nem koncentrált úgy a fehérvári csapat, ahogy kellett volna. Elméleti kérdés, amire lehet ilyen választ adni, meg olyat is. Hogy valójában mi történt, csak a pályán lévők tudják, és talán jobb is így. Ettől mi még elmélkedhetünk.

Aki látta az FTC-Jelgava meccset, biztos nem ájult el a gyönyörtől. A Fradi döcögve 2-0-ra nyert, ami egy jó eredmény. Nem kapott gólt, ami igencsak fontos. Nehezen is kaphatott volna, hisz ez a lett csapat nagyjából egyszer találta el az FTC kapuját, igazából a Jelgava támadójátékáról nem nagyon lehetett beszélni, hisz nem volt.

Persze majd ezek után senkit se lepjen meg, ha a Jelgava ma egy másik arcát mutatja, és lő vagy kettőt. Vagy hármat, ki tudja. Lehet, hogy van, aki már tudja.

Simán benne van a pakliban egy gálameccs, egy amolyan Skonto-Loki féle. Ha már bunda-nem bunda téma, ott is még a 2-2 rendben volt, aztán a debreceni 9-2-nél kicsit kilógott a lóláb. Anno a Skonto játékosai a nagy melegre fogták a 9 kapott gólt. Hát igen...

Szóval itt ez a Jelgava-FTC meccs, egy újabb lett-magyar párharc. Vélhetően a továbbjutás eldőlt, szóval megint lehet játszani egy jó kis gálameccset. Látva az első mérkőzést, ahol a Fradi bár mindössze 2 gólt lőtt, azért a letteknek közük nem volt a meccshez. Ehhez képest most az FTC szorzója 1.90. Látva az odavágót érne vagy 1.40-et. Vagy annyit sem...

A Vasas idegenben tolt egy 3-4-et, a Vidi egy 3-3-at. Ezek után kit lepne meg mondjuk egy újabb 3-3? Vagy legyen 4-3, ha már lúd, legyen kövér?

(Az meg tény, hogy a háromesélyt illetően a magyar Tippmix jobb szorzón kínálja a Fradit, mint a legtöbb neves netes bukméker iroda, miközben a 2.5 gól opciónál már más a helyzet, ott a netes bukik szorzói verik a Tippmixet )

 

Címkék: sportfogadás, tipp,