Bronzérmet nyert a párbajtőröző Szász Emese

2013-08-08
Egyetlen találattal kapott ki az észt Julija Beljajevától az elődöntőben a magyar párbajtőröző: az utolsó tust döntetlen állásnál az észt adta.

 

Egyetlen találattal kikapott az észt Julija Beljajevától az elődöntőben, így bronzérmet szerzett Szász Emese a budapesti vívó-világbajnokság csütörtöki női párbajtőr versenyében.

 

A 2006-ban vb-harmadik, 2010-ben pedig vb-második magyar vívó a kolumbiai Saskia Loretta van Erven Garcia, az orosz Tatyjana Andrjusina, az észt Irinia Embrich és az orosz Jana Zvereva magabiztos legyőzésével jutott el az elődöntőig úgy, hogy az őt legjobban megszorító Embrich is csak tíz tust tudott adni neki.

 

A fináléba jutásért ugyancsak észt ellenféllel kellett megküzdenie. Beljajeva elleni asszója kiegyenlített volt, többnyire Szász vezetett, de az észtnél is volt az előny. A végjátékhoz közeledve Beljajeva 13-11-re elhúzott, innen még visszakapaszkodott a magyar párbajtőröző, de az utolsó tust - már a ráadásban - az észt adta, így Szász az idei Eb-n kiharcolt harmadik helye mellé egy vb-bronzot is nyert.

 

Értékelését azzal kezdte, hogy a sikertelen olimpia után nagyon mélyről jött vissza. A csütörtöki elődöntőre áttérve pedig azt mondta, többet kellett volna támadnia, illetve bátrabban erőltetnie saját vívását. "Volt már világbajnokságon ezüst- és bronzérmem egyéniben, reméltem, hogy most teljessé válik a kollekció" - jelentette ki. "Úgy látszik, még várni kell az aranyra. Ennek a bronznak egyszer biztosan örülni fogok. Most az adja meg a fényét, hogy az Eb után vb-n is összejött, ilyen pedig még nem volt, hogy egy évben mindkét világversenyen dobogóra állhattam."

 

Arra a felvetésre, hogy miért nem vívták ki a rendelkezésre álló időt, úgy válaszolt: már mindketten azon gondolkoztak, hogy mit fognak csinálni a ráadásban.

 

Eredmények, a 64 között:

Révész Julianna-Emma Samuelsson (svéd) 15-12

Szász Emese-Saskia Loretta van Erven García (kolumbiai) 15-5

 

a 32 között:

Szász-Tatyjana Andrjusina (orosz) 15-9

Joanna Guy (kanadai)-Révész 12-11

 

a 16 között:

Szász-Irina Embrich (észt) 15-10

 

negyeddöntő:

Julija Beljajeva (észt)-Ana Maria Branza (román) 15-14

Szász-Jana Zvereva (orosz) 15-7

Britta Heidemann (német)-Sin A Lam (dél-koreai) 15-13

Anna Szivkova (orosz)-Mara Navarria (olasz) 15-12

 

elődöntő:

Beljajeva-Szász 14-13

Szivkova-Heidemann 15-9

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vívás,