Bombameglepetések az Epsom fesztiválon

2013-06-03
Pénteken és szombaton is meglepetés eredmények születtek a kiemelt futamokban az Epsom fesztiválon, melyre az angol királynő is kilátogatott.

 

A meglepetések pénteken kezdődtek, a kancák számára kiírt Investec Oaksban, ahol a favoritnak tartott Secret Gesture-t (3/1) lehajrázta istállótársa, a 20/1-es oddsszal induló, esélytelennek tartott Talent (Richard Hughes), és végül közel négy hosszal nyerte a futamot! Harmadikként The Lark (16-1), majd Moth (5/2) érkezett.

 

 

Szombaton került megrendezésre a legnagyobb presztízsű brit lóversenyfutam, az Epsom Derby, melyre hagyományosan az angol királynő is ki szokott látogatni, s ez idén sem volt másképp.

 

 

Ő és a többi 120 ezer néző élőben lehetett tanúja a papírforma totális borulásának: Aidan O'Brien tanítványa, Ruler of The World (Ryan Moore) nyerte a versenyt, a toronymagas favoritnak tartott Dawn Approach pedig csak utolsóként ért célba! Ruler of The World – akinek ezt csupán a harmadik futama volt - másfél testhosszal verte a másodikként érkező Libertarian-t. Harmadikként a szélső esélyt képviselő  Galileo Rock (25-1) érkezett. Az Aidan O'Brien által trenírozott Ruler of the Worldnél jóval esélyesebbnek tartott istállótársa, Battle of Marengo (9/2) lett a negyedik. 

Meglehetősen ritka, hogy olyan ló nyeri a Derbyt, aki nem futott kétévesen - utoljára Commander In Chief volt ilyen 20 évvel ezelőtt. Ruler of the World sikerével egyébként Aidan O'Brien a negyedik, Ryan Moore pedig a második Derby győzelmét szerezte meg.

 

   

Címkék: lóverseny,