Black Caviar – rekordkísérlet Adelaide-ben

2012-04-17
Már ebben a hónapban, április 28-án láthatjuk az ausztrálok büszkeségét, a világ legjobb versenylovát, Black Caviar-t.


Múlt héten még bizonytalan volt, azonban ma edzője megerősítette: a gyönyörű telivér a Sportingbet Sprint-en és a Goodwood Handicap-en is indul Adelaide-ben.  Ha mindkét versenyt megnyeri, rekordot dönt azzal, hogy karrierje mind a  21 versenyén veretlen lesz. Utána végre Európába is ellátogat, ahol júliusban a Royal Ascot-on veszt részt a Diamond Jubilee futamon.


A csodálatos kanca trénere, Peter Moody szerint mindkét futamra szükség van ahhoz, hogy a ló csúcsformába kerüljön mielőtt repülőre száll, hogy megtegye debütáló lépését nemzetközi  lóversenyporondon. 


Black Caviar ma reggel nyolc hosszal nyert egy edzőfutamot Caufield-ben – a 800 méteres távot 45,99 mp alatt teljesítette. 
Moddy szerint Black Caviar „ott tart, ahol a felkészülés jelen szakaszában tartania kell” de „még túlkondicionált (túlsúlyos)”.

“Az alapján, ahogy ma reggel ment, még két futamra lesz szüksége a tengerentúli utazás előtt, tehát mindkét adelaide-i futamon indul.” – mondta.


A 400.000 dollár díjazású Sportingbet Classic (1200m) április 28-án, az 500.000 díjazású Group 1 Goodwood Handicap két héttel később, május 12-én lesz Morphettville-ben.


Moddy elmondta, hogy a kanca hazamehet a két verseny között, erre legjobban egy hét és fél órás hajóút felel majd meg neki, a Goodwood Handicap után három héttel pedig indul a tengerentúlra.

„Nem kerül karanténba Angliában. Egy pár évvel ezelőtt még nem voltam biztos benne, hogy kezelni tudna egy ilyen nagy utazást, de most már elég érett hozzá.”

“A cél a Diamond Jubilee (1200m), és talán a July Cup.”

„Mindig azt mondtam, hogy ötévesen lesz a legjobb. Nagyon jó formában van.  Ha egyszer is jelzi, hogy nincs csúcsformában, leállunk, ehhez a tulajdonosok is hozzájárultak.”


Címkék: lóverseny,