Bezáratták a Bodog.com-ot az amerikaiak

2012-02-29
A szövetségi ügyészség vádat emelt Calvin Ayre, a Bodog alapítója ellen Baltimore-ban, és lefoglalták a Bodog.com domain nevet.


Maryland-ben a sportfogadás illegális, a vádiratban szerencsejáték szervezéssel és pénzmosással vádolják Ayre-t, James Phillip-et, David Ferguson-t és Derrick Maloney-t.


A Bodog Poker amerikai oldalán jelenleg a U.S. Department of Homeland Security közleménye látható, amely arról tájékoztat, hogy illegális szerencsejáték miatt nyomozás indult a cég ellen. A kép hasonló, ahhoz, ami a PokerStars, Full Tilt Poker, Absolute Poker és UB.com játékosait fogadta tavaly április 25-én, azzal a különbséggel, hogy azt az FBI adta ki.


A vádirat azt állítja, hogy a Bodog két pénzügyi szolgáltatóval működött együtt a játékosok be- és kifizetéseinek megkönnyítésére. A két szolgáltató a JBL Services, ami állítólag legkevesebb 43 millió dollár és a ZipPayments, ami 57 millió dollár közvetítésében vett részt. 


A lépés nincs különösebb hatással az európai játékosokra, ők a com helyett a bodog.eu domainen érhetik el a termet - itt nem tapasztalható semmilyen fennakadás. Az amerikai játékosok továbbra is elérhetik a Bovada.lv portált, mely tavaly decemberben nyitott.Címkék: online játék, póker,