Betiltanák a pókerbónuszokat Spanyolországban

2014-01-29
A spanyol szocialista párt betiltaná az online szerencsejáték bónuszokat és hűségprogramokat, melyek bizonyos összegű befizetés után különböző díjazásban részesítik a játékosokat.

 

A spanyol online szerencsejáték szektor megélt már pár nehéz időszakot azóta, hogy 2012. június 1-én kiadták az első liszenszeket. Tavaly  az első három negyedévben a szerencsejáték bevételek 20 százalékkal zuhantak az előző évihez képest.

 

A gazdasági nehézségek mellett az online pókert ráadásul ismét erőteljesen betámadta a spanyol szocialista munkáspárt (PSOE), mely tavaly novemberben azt javasolta, hogy az online pókerjátékosok minden nyertes játszma után adózzanak anélkül, hogy az adóból levonhatnák a vesztes köreiket.

 

A PSOE online pókerrel kapcsolatos álláspontja abból a meggyőződésből fakad, hogy a játék "addiktív viselkedést és nem kívánatos társadalmi hatásokat" eredményez, és a párt kijelentette, hogy ha 2015-ben hatalomra kerülnek, visszamenőleges jogszabályokat szándékoznak hozni a vélt fenyegetés megakadályozására.

 

A PSOE most újabb támadást indított a spanyol online pókerszektor ellen: a 2013-ban elfogadott "Felelősségteljes játék stratégiájában" egy sor intézkedést javasol, beleértve az online póker bónuszok és egyéb ösztönző programok megszüntetését. Korlátoznák a játékkal tölthető időt is, mely a gyakorlatban azt jelentené, hogy egy bizonyos idő után automatikusan bontanák a kapcsolatot. Ezen kívül előre meghatározott költési limitet, és szigorúbb személyazonosság ellenőrzést vezetnének be.

A szolgáltatók természetesen felhördültek a javaslat hallatán, többen úgy vélik, hogy ezek a lépések az eddig sem túl rózsás helyzetben lévő spanyol online pókerszektor végét jelentenék.