Bayern München - Augsburg: Oktoberfest, sör és Bayern-gólok

2018-09-25
A Bayern München villámrajtot vett, Niko Kovac irányításával mind a négy bajnokiját megnyerte. Az FCA régebben párszor megviccelte a bajor riválist, de főleg az idény vége felé, amikor a München már kevésbé tette oda magát.

Bayern München - Augsburg

Online sportfogadás tipp: Bayern góljai 2.5 felett

Unibet odds: 1,55

Kezdés: 2018.09.25. 20:30

 

A München az előző idényben egy Mainz elleni 4-0-ás győzelemmel indította az Oktoberfestet. Ha nyer a Bayern, még az átlagosnál is jobban fogy a sör.

Müllerék az első három Bundesliga találkozójukon eljutottak három lőtt gólig, hétvégén a Schalkét 'csak' kettővel terhelték. Az Allianzban viszont mindkét alkalommal 3-1-es győzelmet arattak, az áldozatok a Leverkusen és a Hoffenheim voltak. Hazai oldalon a keret majdnem teljes, Coman és Tolisso, a két francia légiós hiányzik csak a keretből sérülés miatt. Az FCA viszont Jensen és Dong mellett valószínűleg nem számíthat Finnbogasson, Jakob, Koo, Luthe, Schieber és Stafylidis játékára.

A Bayern formája mellett az elmúlt évek statisztikája is a tippünk mellett szól. Az utolsó 6 egymás elleni tétmeccsük eredménye:

  • 2018.04.07. Augsburg - Bayern 1-4
  • 2017.11.18. Bayern - Augsburg 3-0
  • 2017.04.01. Bayern - Augsburg 6-0
  • 2016.10.29. Augsburg - Bayern 1-3
  • 2016.10.26. Bayern - Augsburg 3-1
  • 2016.02.14. Augsburg - Bayern 1-3

A Bayern ezeken a találkozókon legalább hármat mindig gurított a tartományi riválisnak. Miért lenne most másként? A hazai Bőrgatyások jól játszanak, a tartományi rivális viszont elindult a lejtőn. A Düsseldorf elleni győzelmet egy Gladbach-hal játszott iksz követte. Aztán jött az első vereség (Mainz-FCA 2-1), majd a hazai Werder elleni 2-3. A kapott gólok szám a1; 1; 2 majd 3, és ha megnézzük, hogy a Bayern a következő ellenfél, nem lenne csoda egy négy kapott gólos találkozó az FCA részéről.

Érdekesség még, hogy az utolsó öt egymás elleni találkozón, amikor Lewandowski ott volt  a kezdőben, mindig lőtt legalább egy gólt. Müller is be-betalált, de Lewa az, aki specialistának számít ebben a párharcban.

Ez egy hétközi bajnoki, ahol az esélyek egyértelműek. Hasonló helyzetben, amikor egy relatíve esélytelen csapat egy Bayernhez hasonló kaliberű együtteshez utazik, nem feltétlenül szokott megszakadni. Az FCA részéről érthető lenne, ha energiát spórolna, és inkább a vasárnapi Freiburg elleni 'hat-pontos' hazai összecsapásra koncentrálna.

Címkék: sportfogadás, tipp,