A Szerencsejáték Zrt helyreigazítási kérelme

2012-06-13
A Szerencsejáték Zrt. sajtóosztályának Marketing és Kommunikációs Osztálya helyreigazítást kért "Milliárdos osztalék lottópénzekből" című cikkünkhöz.

 

A helyreigazítási kérelem így hangzik:

A www.fortunaweb.hu oldalon nemrég cikk jelent meg „Milliárdos osztalék lottópénzekből” címmel. Az írás sajnos téves információkat is tartalmaz, ezért helyreigazítást szeretnénk kérni az alábbiak szerint:

 A cikk szerint:

Sajnos az Szzrt. kiadásaiból csak közvetve lehet azt figyelemmel kísérni, hogy a Publimontnak pontosan mennyi lottóforint jut. Az Szzrt. ugyanis ügynökségekkel köt szerződést, nem közvetlenül a céggel. Szerepel is a múlt év decemberi kimutatásban egy 3.149.606.300 forintos szerződés, mely már az idei évre, 2012. január elsejétől december 31-ig szól. Ebből az ügynökség normál esetben 4-5%-ot kap, nagyságrendileg ez lehet a 3 milliárd feletti összeg (149 millió), a 3 milliárd pedig megy a cég(ek)hez. Nem kis összeg, pláne, hogy nem fedi le az összes reklámkiadást, csak a köztéri reklámokat. A Szrt. éves reklám és produkciós költsége kb. évi 8 milliárd forint.”

 

Helyreigazítás:

A bruttó 4 milliárd Ft összegnyi keret – a cikk közlésével ellentétben – valamennyi hirdetési formát lefedi, ennek része a közterület is, de összességében nem ez a médium/felület képviseli a legnagyobb részt. A keret a hagyományos csatornák valamennyi elektronikus és print reklámozási költségére vonatkozik.  

 

A több mint bruttó 8 milliárd forintos keret a cikkben állítottakkal ellentétben nemcsak a reklám- és produkciós költségeket takarja, hanem valamennyi marketing, pr kommunikációs és reklám tevékenység forrása, tartalmazza  a piaci és fogyasztókra vonatkozó kutatások és piacbecslések forrását, a teljes belső és külső kommunikációs tevékenységek költségét, a CSR tevékenységek egy részét, és természetesen a hirdetési, reklámozási, produkciós illetve a kreatív költségeket is.