Azt hitte nyert a lottón, óriási költekezésbe kezdett – aztán rájött, hogy tévedett

2016-03-18
Egy 46 éves francia asszony már több ezer eurót elköltött ékszerekre és parfümökre miután „megnyerte” az EuroMillions lottót, mikor rájött, hogy egy számot elnézett…

 

Még 2016-ban történt az eset, de örök tanulságot hordoz magában... Egy asszony – akinek a személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra a francia média – azt hitte, hogy megnyert egy óriási jackpotot. Néhány óra leforgása alatt, majd az elkövetkező hónap folyamán, több csekket is kibocsátott – parfümökre, ékszerekre, ruhákra és különböző díszekre, hogy megünnepelje szerencséjét.

 

Villámgyorsan elvert több mint 4.000 eurót (úgy 1,2 millió forintot), aztán mikor az EuroMillions nyeremény sehogy sem akart megérkezni, a családja elkezdett aggódni. Végül a nő férje fogta a szelvényt, és ellenőrizte a számokat. Akkor döbbent rá, hogy egy szám nem stimmel, és szólt a feleségének. 

 

Miután a csekkeket egymás után visszadobták fedezet hiánya miatt, a kelet Franciaországban élő nő ellen csalás vádjával nyomozást indítottak, a bírósági tárgyalás a múlt héten kezdődött. Miután rájött az óriási baklövésre, a nő tovább rontott amúgy sem rózsás helyzetén azzal, hogy kitalált egy mesét, mely szerint ellopták a táskáját, és másvalaki fizetett a fedezetlen csekkekkel. Még el is égette a táskát, hogy megszabaduljon a bizonyítéktól. Pechjére azonban több üzlet biztonsági kamerájának felvételén is látszott, ahogy kiállítja a csekkeket.

 

A nő először tagadta a csalást, végül azonban összeomlott a bíróságon, és beismerte a vádat. A Besançon bíróság négy hónapi felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és elrendelte az adósság visszafizetését. A megértő bolttulajdonosok lehetővé tették, hogy részeltekben fizesse vissza adóságát, ő azonban még semmit sem fizetett, mondván, hogy „fél és szégyelli magát”, de megígérte, hogy hamarosan elkezdi a törlesztést.