Az V. kerület: piaci alapon adjuk bérbe az üzlethelyiségeket

2013-05-29
Visszautasította az V. kerületi önkormányzat, hogy bárki kedvezménnyel kapna önkormányzati üzlethelyiségeket. Szerdai közleményük szerint a kerület teljesen piaci alapon fogja bérbe adni az érintett helyiségeket.

 

    Az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján arra szólította fel Rogán Antalt, a kerület fideszes polgármesterét, hogy ne írja alá szomszédja üzlettársával a szerződést három kerületi üzlethelyiség bérbe adására dohánybolt létrehozására. Pásztor Tibor kerületi szocialista frakcióvezető kifogásolta, hogy Krskó Tibor, a Hamu és Gyémánt cégcsoport társtulajdonosa nyerte el az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti jogát. Felhívta a figyelmet arra, hogy a frekventált helyen lévő helyiségeket igen kedvező bérleti díjjal kapnák meg. 

    Az V. kerület erre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy a trafikpályázat nyertesei olyanok, akik évtizedek óta működtetnek dohányboltot a kerületben.

    A kerület álláspontja szerint az V. kerületi lakosság dohányellátását biztosítani kell, amihez megfelelő helyiségekre van szükség. Leszögezték ugyanakkor, hogy szó nincs a szocialisták által emlegetett "segélyezésről", az önkormányzat teljesen piaci alapon fogja bérbe adni a helyiségeket.

 

Forrás: MTI