Az utolsó Boeing 747 inspirálta a 266 milliárdos lottónyertest

2023-03-10
Jelentkezett nyereményéért minden idők ötödik legnagyobb Powerball nyertese

 

A nő, aki megnyerte minden idők ötödik legnagyobb Powerball főnyereményét, hosszú idők óta a Boeing repülőgépgyártónál dolgozik, és azért vett lottószelvényt, mert megihlette, hogy pont pár nappal azután lett 747 millió dollár a meghirdetett jackpot, miután leszállították az utolsó Jumbo747-est.

A Washington államban lévő Auburn városában élő Becky Bell a lottótársaság által kiadott közlemény szerint korábban már vett egy szelvényt a hétvégi sorsolásra, mikor egy boltban vásárolva február 5-én meglátta egy önkiszolgáló terminál kijelzőjén, hogy a főnyeremény elérte a 747 millió dollárt.

Bell normál esetben heti 20 dollárért szokott lottószelvényeket venni, de ezt égi jelnek tekintette: „Muszáj volt vennem még egy szelvényt.” – mondta. Jól tette, hiszen a sorsolás után kiderült, hogy ez a szelvény lett az egyetlen telitalálatos, és így övé lett az addigra már 754,6 millió dollárosra hízott jackpot. A szerencsét hozó számok a 05, 11, 22, 23, 69 + 07 voltak.

A washingtoni lottótársaság két képviselője a jelképes csekk átadásán (Fotó: Washington's Lottery)

 

A sajtóközlemény szerint Bell közel 36 éve dolgozik a Boeingnél ellátási lánc elemzőként. Kevesebb, mint egy héttel azelőtt, hogy megvette a nyertes szelvényt, a Boeing leszállította az utolsó, 1574-ik Boeing 747 jumbo jetjét az Atlas Air légitársaságnak.

A sorsolás reggelén Bell látta a hírekben, hogy Auburnban értékesítették a nyertes szelvényt, és azt gondolta „Lehet, hogy az enyém.”, de már nem volt ideje megnézni az eredményeket a reggel 6:20 megbeszélése előtt. “A megbeszélést követően beszkenneltem a telefonommal az első szelvényemet, de az nem nyert. Aztán beszkenneltem a másodikat, és azt írta ki, hogy „Nyertes szelvény. Keresse fel a lottótársaságot.” Úgyhogy tudtam, hogy legalább 600 dollárt nyertem, ami elég izgalmas volt.” Csak miután megnézte a nyerőszámokat a lottótársaság appjában, akkor jött rá, hogy övé AZ a bizonyos szelvény.

Miután felébresztette a fiát, hogy ő is ellenőrizze a számokat, aztán felébresztette a lányát, hogy harmadjára is ellenőriztesse vele, majd felhívta a másik lányát, hogy negyedjére is csekkolja, átküldte a szelvény fotóját a nővérének és az édesanyjának, majd felhívta őket, hogy ötödszörre is ellenőrizzék.

„Az volt a vicces, hogy anyukám félrehallotta, mikor mondtam, hogy mennyit nyertem.” – mesélte. „’Hét millió… nagyszerű, édesem. Mindenkinek lesz egy milliója’ – mondta. ’Nem, anya, hétSZÁZ millió dollárról van szó.’ – mondtam neki. Aztán már mindannyian sírtunk. Soha életemben nem nyertem még 20 dollárnál nagyobb összeget. Úgyhogy el lehet képzelni, milyen állapotban voltam, mikor rájöttem, hogy mi történt. Teljesen kikészültem, és csak sírtam.” – mesélte.

Bell már korábban is azt tervezte, hogy júniusban nyugdíjba vonul, és már elkezdte betanítani azokat az embereket, akik átveszik a munkáját. Most azonban jelezte, hogy ugyan rendesen befejezi ezt az átadást, hogy ne hagyja bajban a céget vagy az új alkalmazottakat, de a nyugdíjba vonulásának időpontját előre hozta március végére.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán