Az MSZP a szekszárdi trafikügy fejleményeire várt választ a legfőbb ügyészről

2013-06-11
Parlament: a legfőbb ügyészhez fordult a trafikjogosultságok ügyében az MSZP az azonnali kérdések órájában.

 

Harangozó Tamás (MSZP) a trafikjogosultságokkal kapcsolatban a szekszárdi esetet elevenítette fel, amely szerinte a hivatali visszaélés iskolapéldája. Kifogásolta, hogy az ügyészség szerint ez nem állapítható meg, ugyanakkor a hatóság személyes adatokkal való visszaélés gyanújával nyomozást indított az ügyben. Bírálta, hogy ennek során még csak egyetlen embert hallgattak ki, az ügyet feltáró fideszes képviselőt.    

Kihallgatták-e a szekszárdi polgármestert és a hangfelvételen hallható képviselőket? - tette fel a kérdést. Választ várt arra is, hogyan került a pályázók listája a fideszes politikusokhoz. Közölte: szerinte Polt Péter sokkal inkább a Fidesz vállalati jogásza, mintsem az ország legfőbb ügyésze. 

Polt Péter legfőbb ügyész megerősítette: az ügyben megkezdődött a nyomozás személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt. Ezt azt követően rendelték el, hogy feljelentés-kiegészítés keretében megvizsgálták: milyen bűncselekményeket valószínűsítenek az adatok. Több embert is meghallgattak és iratokat is beszereztek - tette hozzá. 

Hivatali visszaélést csak hivatalos személy követhet el - jelentette ki. "Ezekben az ügyekben a döntési jogosultság nem hivatalos személyek által volt gyakorolva" - fogalmazott -, az események nem tekinthetők hivatalos szervek eljárásának. Hangsúlyozta: a felvétel készítőjének kihallgatását nem mellőzhették, hiszen azzal kapcsolatban ő rendelkezik a legtöbb információval. 

Polt Péter visszautasította a személyét ért vádakat. 

 

Forrás: MTI