Az első online pókeres, aki átlépte a 10 millió dolláros álomhatárt

2013-10-04
Szombaton újabb mérföldkőhöz érkezett az online póker története: a brit Chris Moorman karriernyereménye átlépte a bűvös 10 millió dolláros (2,1 milliárd forintos) határt.

 

A történelmi pillanat azután következett be, hogy Moorman 9.500 dollárt nyert a PartyPoker egy 215 dolláros nevezési díjú versenyén. Ami még lenyűgözőbbé teszi a hírt az az, hogy Moorman több, mint 2,5 millió dollárral többet nyert, mint a listán hozzá legközelebbi játékos, ami azt jelenti, hogy 33 százalékkal többet kasszírozott, mint bárki más. 

 

Nézzük a számokat:

  • 4,8 millió dollár nyeremény a PokerStars-nál
  • 3,4 millió dollár nyeremény a Full Tilt Poker-nél
  • Legnagyobb nyeremény: 235.592 dollár
  • Nyeremények száma: 5.956
  • Átlagos nyeremény: 1.683
  • Nyeremény 16 különböző online teremben.

 

A fenti számokat nehéz a maguk valójában felfogni, mert olyasvalami, amit még sosem látott az online póker világa. Már maga a játék mennyisége, ami ehhez az eredményhez szükséges volt, lenyűgöző, és jól mutatja azt a munkamorált és alázatot, amivel Moorman rendelkezik. 

Ráadásul nem csak az online játékban remekel, élő tornákon is már 2,9 millió dollárt keresett, így összességében több, mint 13 millió dollár bevételnél tart.

Moorman emellett 15 Hármas Koronát is begyűjtött, ami az online póker legnagyobb elismerésének számít: három többasztalos bajnokságon való győzelem 3 különböző teremben ugyanazon a héten , úgy, hogy a nyereményalap legalább 10 ezer dollár, és legalább 100 nevező van. Ez négyszer több, mint amit a legközelebbi vetélytársa elért…

 

Moorman úgy kezdett el játszani az egyetemi évei alatt, hogy azt hazudta a szüleinek, hogy nyári munkát vállalt, miközben valójában végig mikrotétes pókerbajnokságokon játszott. A nyár végére már 1-2 dolláros partikba is beugrott, és egy ötezer dolláros nyeremény hatására úgy döntött, hogy a jövőben hanyagolja az iskolát, és sokkal komolyabban foglalkozik a játékkal. Ennek ellenére sikeresen lediplomázott közgazdaságtanból, de akkor már egyértelmű volt számára, hogy nem egy irodában fogja leélni az életét. Megmondta az apjának, hogy profi pókerjátékos lesz, és az apja beleegyezett, azzal a feltétellel, hogy visszafizeti a kölcsöneit, és fél év múlva újragondolja a dolgot. Aztán persze egyikük sem bánta meg a döntést, mert egyre nagyobb sikereket ért el, és mára ő az online póker történelmének legsikeresebb játékosa lett, akit több ezer online és offline játékos irigyel világszerte...