Az amerikai piacra készül a bwin.party

2011-12-14
A bwin.party együttműködési megállapodást kötött két nevadai székhelyű kaszinóvállalattal. Az MGM Resort International valamint a Boyd Gaming Corporation és a bwin.party arról egyeztek meg, hogy amint az Egyesült Államok törvényei ezt lehetővé teszik, közösen online pókerjátékot indítanak ezen a piacon.

Az Egyesült Államok törvényei jelenleg – bizonyos kivételekkel – tiltják az online szerencsejátékok szervezését. A legalizálás adózási és szabályozási vonatkozásaival kapcsolatban már számos törvényjavaslat készült, amelyek jelenleg a politikai egyeztetési folyamat különböző szintjein vannak. Noha korántsem biztos, hogy az online pókert valóban legalizálják, a bwin.party előkészületeket tett arra, hogy belépjen erre a piacra.

Az MGM-mel és a Boyd-dal kötött megállapodás a szükséges engedélyeztetési folyamat sikeres lezárása után  lép életbe, és a következő fontos elemeket tartalmazza. A bwin.party

  • a fogyasztókat célzó vegyes vállalatot hoz létre két partnerével;
  • tizenöt éves üzleti együttműködést köt a két amerikai vállalattal;
  • a bwin.party előzetes megfelelőségi vizsgálatnak veti alá magát Nevada államban.

„Stratégiánk legfontosabb célja, hogy képesek legyünk megfelelni bármilyen jogi vagy szabályozási környezetnek, akár szövetségi, akár tagállami szinten. Az MGM és a Boyd szakmai értékei és az amerikai szabályozási eljárások ismeretei kombinálva márkáinkkal, a PartyPokerrel és a World Poker Tourral valamint a mögöttes informatikai technológiával kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a lehető legjobb pozíciót szerezzük meg az Egyesült Államok jövőben megnyíló online pókerpiacán” – hangoztatta a bwin.party két társ-vezérigazgatója, Jim Ryan és Norbert Teufelberger.

„Az MGM már régóta támogatja az illegális online szerencsejátékokat tiltó törvény (UIEGA - Unlawful Internet Gambling Enforcement Act) megerősítését, ezzel is hozzájárulva az online pókerhez szükséges szabályozások és fogyasztóvédelmi előírások kidolgozásához. Az MGM büszke a bwin.party-val kötött partnerségi megállapodásra, mivel a két márka együttesen képes biztosítani a biztonságos, tisztességes és szórakoztató online póker lehetőségét” – mondta Jim Murren, az MGM Resorts International elnök-vezérigazgatója.

 „Úgy gondoljuk, hogy az online póker legalizálásának az Egyesült Államokban az az egyetlen módja, ha olyan országos szabályozás születik, amely biztosítja a játék feltételeit és a törvényes kereteit. Amennyiben a Kongresszus legalizálja az online pókert, akkor lehetővé válna számunkra, hogy a világ legnagyobb és legelismertebb online pókerszolgáltatójával együttműködve, biztonságos és szórakoztató kikapcsolódást nyújtsunk az amerikai játékosoknak is" – hangsúlyozta Keith Smith, a Boyd Gaming elnök-vezérigazgatója.

Címkék: online játék, póker,