Atletico Madrid - Lokomotiv Moszkva: Griezmann gólokkal büntethet

2018-03-08
Az Atletico Madrid hétvégén kikapott a Barcelona elleni bajnoki döntőnek beillő mérkőzésen. Csütörtökön az Európa Ligában vigasztalódhat, ez az egyetlen cím, amit idén megnyerhet Simeone csapata.

Atletico Madrid - Lokomotiv Moszkva

Meglepően gyengén játszott az Atletico Madrid a Barcelona ellen. Kár ezt feszegetni, mert Messi gyönyörű szabadrúgás-gólja után sem tudott váltani az Atleti. Gyakorlatilag a Barca úgy nyert, ahogy az Atletico szokott. Lőtt egy gólt, és nem kapott. Control game volt a javából, mert lehet, hogy akart valamit az Atletico, ez egyáltalán nem látszott.

Otthon vélhetően egy teljesen más Madridot látunk majd. Hazai pályán sokkal jobban érzik magukat Griezmannék, és ez eredményekben is manifesztálódik. A Wanda Metropolitanóban utolsó 5 tétre menő meccsét úgy nyerte meg az Atleti, hogy gólt sem kapott. Felkötheti a gatyát a Lokomotiv.

Az a Lokomitiv, amely az orosz bajnokság listavezetője. Jó kis csapat, orosz, lengyel, horvát és portugál válogatott játékosokkal dolgozhat Semin mester. A francia Nice-t az előző körben kettős győzelemmel búcsúztatta, viszont ezt követően aligha örült az ellenfélnek.

Spanyolországban nem megy a Lokomotivnak

A Loko a 2000-es évektől nézve háromszor járt spanyol földön. Az EL-ben, és jogelődjében, az UEFA kupában háromszor utazott Hispániába, de mindhárom alkalommal lógó orral utazott haza.

  • 2000.12.07. Rayo Vallecano - Lokomotiv Moszkva 2-0
  • 2006.02.23. Sevilla - Lokomotiv Moszkva 2-0
  • 2012.02.23. Bilbao - Lokomotiv Moszkva 1-0

Három meccs, három pofon. Még egy lőtt gólocska sem jött össze. Sőt volt még egy 2005/06-os idény az UEFA kupában amikor is az 5 fős csoportban minden csapat négy mérkőzést játszott. A Lokomotiv a spanyol Espanyolt otthon fogadhatta, de sikerélmény ott sem volt a hispán ellenféllel szemben. Az Espanyol Moszkvában tudott győzni 1-0 arányban, szóval nagyon nem megy az orosz együttesnek, ha spanyol ellenféllel kell játszani.

Ráadásul ez az Atletico bitang erősnek tűnik, és főleg otthon. Amit a Barca ellen mutatott, az köszönőviszonyban sem lesz azzal, amit ma látunk majd Simeone fiaitól. Jeferson Farfan vélhetően nem lép pályára, ami a Matracosoknak jó hír lehet. Valószínűleg túlélésre játszik majd a vendég-együttes, de el fog vérezni.

Az Atletico Madrid a barcelonai zakó után minden bizonnyal búcsút intett a bajnoki címnek. A Copa del Rey sorozatból is kiesett már, így az egyetlen begyűjthető cím az Európa Liga elsőség maradt. Ezért mindent meg fog tenni az Atletico, abban biztosak lehetünk.

Griezmann a Moszkva ellen is betalál?

Ami az oddsokat illeti, mindössze 1.22-vel szoroz az hazai-siker. Amiben viszont van fantázia, az Griezmann gólja. Erre az unibet 1.90-es szorzót kínál, azaz durván megduplázzuk a tétünket, ha a francia támadó gólt szerez. Az egy dolog, hogy a Barca ellen nem volt igazán aktív, de az egész Atleti gyengén játszott. Előtte viszont négyszer talált be a Leganés ellen, és háromszor köszönt be a Sevilla legyőzése során. Szóval nem akármilyen forma az övé, amihez hozzáér, az gól lesz. Könnyen benne van a pakliban, hogy az Atleti büntetőt is kap, valószínűleg azt is Griezmann lőné. (Mondjuk, ha van Griezmann játékának gyenge pontja, akkor az a büntető, de akkor is ő lőné, bármennyit is hagyott ki pályafutása során.) Az is biztos, hogy ezen a találkozón 1-0 után sem húzza be a kéziféket az Atletico, itt annyi gólt kell lőni, amennyit csak lehet. Tuti lesz 3-4 igazi ziccere, abból pedig 1-2 gólt biztosan szerez jelenlegi formája alapján.

Címkék: sportfogadás, tipp,