Ancsin nem játszhat az osztrákok ellen

2014-01-22
A térdsérüléssel bajlódó Ancsin Gábor helyére Zdolik Bencét cserélte be a magyar férfi kézilabda-válogatott az Ausztria elleni utolsó Európa-bajnoki középdöntő-mérkőzésre.

 

"Mivel szerda reggel kilenc óráig be kellett jelenteni a cserét, gyors döntést kellett hoznunk Ancsin Gábor reggeli orvosi vizsgálatát követően" - idézte a magyar szövetség közleménye Mocsai Lajos szövetségi kapitányt. - "Mivel a játékos szúró fájdalmat érez, ezért Zdolik Bencét neveztük a helyére, akinek a bevetését egyébként is terveztük a torna folyamán." A kapitány hozzátette, hogy Ancsin kiesésével jobbátlövő poszton Mocsai Tamás mellett Gulyás Péter lehet az alternatíva.

 

Erdélyi Gábor csapatorvos elmondta: ugyan Ancsin állapota jelentősen javult, de a szerda reggeli vizsgálat során a térdére felhelyezett speciális bandázs viselése mellett is fájdalmat érzett a kitámasztó mozdulatoknál.

 

"Ezért az a döntés született, hogy a játékos gyógyulását nem kockáztatjuk, az Ausztria elleni mérkőzésen nem lép pályára. Kezelését folytatjuk" - tette hozzá Erdélyi.

 

A 21 éves, 198 centiméter magas balatonfüredi Zdolik Bence eddig hatszor szerepelt a magyar válogatottban, és tíz gólt szerzett.

 

A magyar válogatott a középdöntő szerdai záró fordulójában a pont nélküli osztrákok ellen lép pályára 18.15-kor Herningben. Abban az esetben végezhet a csoport harmadik helyén és játszhat az ötödik helyért, ha győz, az izlandi csapat pedig úgy kap ki a dánoktól, hogy a Mocsai-csapatnak lesz jobb a gólkülönbsége. Az izlandiaknak jelenleg plusz három, a magyaroknak pedig mínusz öt a gólkülönbségük.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,