AEK - Vidi: Keménységből a visszavágón sem lesz hiány

2018-08-28
Ha Szymon Marciniak spori megnézte a Vidi-AEK párharc első felvonását, valószínűleg kétszer is ellenőrzi meccs előtt, hogy bekészítette-e a sárga és piros lapokat.

AEK - Vidi

BL-selejtező play off kör - visszavágó 

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 4.5 felett

Unibet odds: 1.50

Kezdés: kedd, 21:00

 

Büszkék lehetünk a Vidire, bárhogy is alakul az AEK elleni párharc. A fehérváriak a Dudelange ellen az első körben (ami a 2. volt a BL-ben) szenvedtek a legjobban, de ott még rá lehetett fogni az idény eleji formára a gyengébb játékot. Sőt azóta kiderült, a luxemburgi csapat sokkal keményebb dió, mint arra a Vidi is számított. Azóta ki lett takarítva a BL-ből a Ludogorets és a Malmö is, az EL-főtábla pedig garantált. Olyan dolog ez, amit meg kell becsülni nekünk, magyaroknak.

Persze a Vidi még versenyben van a BL-főtábláért, és az tuti, hogy harcolni fog érte. Az odavágón is láttuk, hogy kemény csapat a magyar bajnok, néha túl kemény is. Huszti piros lapja sajnos nem jött jól, de ha következetes az olasz játékvezető, akkor Negót is lezavarja, ahogy megtette a görög játékossal is. Az odavágón láttunk két pirosat, egy pedig elmaradt. Sárgából is volt bőven, de kedden sem számíthatunk másra.

A tét óriási. Azt láttuk, hogy a cél érdekében a srácok a pályán mindent elkövetnek. Van, illetve volt foci is, de azért keménység, sőt túlzott keménység is akadt. Marciniak spori is lendületben van, nem csak a Vidi és az AEK. Ő vezette a Real Madrid-Atletico Madrid Szuperkupa meccset, ahol bár hosszabbítással, de 8 sárgát lazán kiosztott. Egy lengyel bajnokin is fújt már, a Kielce-Gdynia találkozón 5 sárgát mutatott fel.

 

Lesznek lapok, akár a piros is villanhat újra

Az odavágón látottakból kiindulva a Vidinél és az AEK-nél is tisztábban vannak a meccs jelentőségével a játékosok. Kemény volt mindkét együttes, kedden sem lesz másként. Marciniak rutinos sípmester, aki UEFA Szuperkupa meccsen vezet, a vb-n vezet, és világsztároknak mutogatja a sárgát meg a pirosat, az nem fog félni attól, hogy befolyásol egy AEK-Vidi meccset.

Szinte tuti, hogy Lazovic körül történik majd valami, vagy lapot erőszakol ki, vagy ő kap egyet színészkedésért. Amilyen jó játékos, olyan gyenge színész, de tudjuk jól, hogy erőlteti. Ezt kevésbé lehet benne szeretni, de sajnos ez 'velejáró rossz' Pátkai és Hadzic posztjából adódóan veszélyeztetve van. Amikor ilyen tét van, akkor az olyan spílerek is be akarnak segíteni a védekezésbe, többet vállalnak, mint a Kokó, de neki is pl. nem ez az erőssége, így könnyen léphet úgy oda, hogy nem akar szabálytalankodni, mégis sárgát érően lép oda. Fiola rengeteg energiával játszik, és mivel gólkényszerben vagyunk, ő fel s alá fog futni a szélen, félő, hogy többször elöl ragad, és mondjuk egy visszarántással akadályozza meg, hogy az ellenfél az ő oldalán vezessen kontrát. De a görögöket sem kell félteni, ha szabálytalanságról van szó. Ott is a cél szentesíti az eszközt, csak a BL-főtábla számít. Hogy azt 5-6 sárga árán érik el, nem lényeg.

Lehet, hogy ha úgy alakul, még az idővel is játszaniuk kell. Itt az odavágón sokat nem mutatott játékban az AEK, nem elképzelhetetlen, hogy mondjuk a 70. perc környékén 0-1-et mutat az eredményjelző. Tutira lesz feszültség a meccsben, ez pedig lapokban is meg fog mutatkozni. Egyébként az odavágó után a görögök is nyilatkozták, hogy kemény ellenfélre számítottak, de bevallják őszintén, nem ennyire. Márpedig ez a Vidi valóban kemény, mind a szónak szoros, mind átvitt értelmében.

HAJRÁ VIDI!

Címkék: sportfogadás, tipp,