Adakozás-függő lett a lottónyertes, vagyona felét már elajándékozta

2022-06-24
Frances Connolly 2019-ben több milliárd forintnyi összeget nyert az EuroMillions lottón

 

Frances Connolly mindig is tudta, hogy egyszer nyerni fog a lottón. Annyira biztos volt a dolgában, hogy még egy listát is készített arról, kik kapnak majd a pénzből, ha megtörténik. 2019-ben álma valóra vált, miután férjével, Paddyvel 115 millió fontot (mai árfolyamon úgy 53 milliárd forintot) nyertek az EuroMillions lottón.

 

Connolly azóta is kitart a terve mellett. A barátok és a család a nyeremény átvétele után azonnal kapott némi pénzt, és Connolly a nyeremény nagy részét azóta is jótékony célokra fordítja. Azt mondja, hogy a filantrópia „függőséget” alakított ki nála. Az Independent.ie szerint már körülbelül 60 millió fontot (27 milliárd forintot) költött jótékonykodásra.

 

 

Az egykori szociális munkás és tanár megpróbált egy büdzsét létrehozni a lottónyereményéből származó adományok szétosztására, de ez nehezebb volt, mint gondolta. Miután elkezdett pénzt adományozni különböző célokra, egyre jobban élvezte. „Felpörgeti az embert, és függőséget okoz. Most már a rabja vagyok.” – nyilatkozta.

 

Connolly bevallotta, hogy már eladományozta azt is, amit a költségvetésben 2032-re irányozott elő. Az észak-ír származású asszony két jótékonysági alapítványt hozott létre, hogy segítsen elosztani az alapokat: az egyik néhai édesanyja, Kathleen Graham nevét viseli, a másik pedig a PFC Trust.

 

Connollyék nem élnek extravagáns életet. Legnagyobb kiadásuk az volt, hogy vettek egy nagy házat egy hatalmas telken. Frances azonban - aki a vagyont és a jótékonysági szervezeteket kezeli, míg férje a műanyagos vállalkozását vezeti – továbbra is egy használt autót vezet.

 

„Ha hülye vagy, mielőtt meggazdagodnál, akkor utána is leszel. A pénz nem tesz értelmessé. A pénz felszabadít, hogy azzá válhass, aki lenni szeretnél” – mondja Frances Connolly, és ez iránymutatás lehet minden leendő lottómilliárdos számára, amiből nagy eséllyel születni fog pár a közeljövőben, hiszen szárnyalnak a nemzetközi lottók. Szinte az összes nagy népszerűségnek örvendő játékon felfoghatatlanul nagy összegek várnak gazdára a hétvégén: