A Wembley helyett egy konferenciaközpontban rendezik az ISPT-t

2013-02-19
Az International Stadiums Poker Tour (ISPT) tavaly jelentette be, hogy 2013. júniusában 30 ezer pókeressel és 30 millió dolláros nyereményalappal a londoni Wembley stadionban rendezi meg minden idők legnagyobb pókertornáját.

 

Az eredeti koncepció szerint az első játéknapon a versenyzők a lelátó székeire szerelt monitoron játszottak volna egymással, egészen addig, míg a harmincezer fő háromezerre nem apadt volna. Ekkor a játékosok levonultak volna a stadion zöld gyepére, és további négy tornanapon keresztül ott nyüstölték volna egymást, mindaddig, míg meg nem születik a győztes.

 

Az ISPT azonban - az érdeklődés hiányában - azóta számos kulcsfontosságú változást volt kénytelen bejelenteni az eseménnyel kapcsolatban. 

A bejelentés után pár hónappal először a nyereményalapot csökkentették 20 millió euróra, majd eltűntek a garantált díjalapot ígérő szlogenek. Aztán szép lassan kikopott a marketingből a versenyen várhatóan résztvevő játékosok óriási, 30 ezer fős létszáma is. 

Később bejelentették, hogy az érintőképernyős játék helyett internetes pókertermekben rendezik meg a verseny 1. napjait. Az 1A napot 2013. február 10-én rendezték volna meg a Lock Pokeren, azonban mivel csak ketten neveztek, „technikai hibára” hivatkozva elhalasztották. Így jártak a Poker770-en tervezett 1A napos szatellitek is, ezeket is törölni kellett, mert a létszám itt sem érte el a meghatározott minimumot. 

Eddig összesen 13 résztvevője van az ISPT Wembley-nek, ők a Partouche Poker február 3-i 1A napjáról jutottak tovább.

 

Most bejelentették az eddigi talán legmeglepőbb változást: az eseményt nem is a stadionban, hanem egy közeli konferenciaközpontban fogják megrendezni. Az eddig marketinget tehát teljesen félredobták, nyilván attól való félelmükben, hogy eléggé megalázóan festene, ha a hatalmas stadion közepén csupán egy-két asztalra lenne szükség a nevezett játékosok leültetéséhez.

 
Címkék: póker,