A veszprémiek nélkül is verte a románokat a Mocsai-csapat

2014-05-30
A szlovénok elleni vb-selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott - a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében érdekelt veszprémi játékosok nélkül - 34-30-ra nyert a román csapat ellen csütörtökön, Nyíregyházán.

 

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese remekül kezdett, és Harsányi góljainak is köszönhetően magához vette a vezetést. A magyarok védekezése ugyan nem volt kifogástalan, de ezt támadásban ellensúlyozták. A románok többször is egyenlíthettek volna, azonban ezt a kapuban Mikler rendre meghiúsította.

 

A fordulást követően feljavult a hazaiak védekezése, elől pedig Szöllősi kezdte el termelni a gólokat, így magabiztos előnyt gyűjtött a magyar csapat. Az utolsó percre a románok ugyan két gólra feljöttek, de az egyenlítésre már nem volt esélyük.

A két együttes pénteken, zárt kapuk mögött ismét találkozik.

 

Ezzel a két mérkőzéssel búcsúztatja a város a Bujtosi Szabadidő Csarnokot - népszerű nevén Buszacsát -, amelyben idén nyáron felújítási munkálatok kezdődnek. A 2,1 milliárd forintos beruházás keretében teljesen megújul a csarnok, amely várhatóan jövő februárra készül el.

 

Eredmény:

Magyarország-Románia 34-30 (17-15)

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,