A vártnál nehezebben győztek férfi pólósaink

2014-07-16
A spanyolok után a franciákat is legyőzte a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

 

 

A világbajnoki címvédő magyar válogatott a vártnál nehezebben nyert, de továbbra is százszázalékos a margitszigeti kontinenstornán, ugyanis a hétfői nyitómérkőzésén 12-9-re nyert Spanyolország ellen. Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese csütörtökön 20.30-tól a nagy rivális szerbekkel csap össze..

 

férfiak, B csoport, 2. forduló:

Magyarország-Franciaország 12-7 (2-2, 2-1, 5-1, 3-3)

a magyar góldobók: Varga Dániel 3, Madaras 2, Varga Dénes, Hárai, Tóth, Vámos, Hosnyánszky, Erdélyi, Decker Á. 1-1

 

A meccs nem ígért különösebb izgalmakat a nemzetközi sportági elitbe hosszú szünet után visszatért franciák ellen, akiknek nemzeti csapatával legutóbb az 1991-es Eb-n találkozott a magyar válogatott, legyőzésük akkor csöppnyi gondot sem okozott. Érdekesség, hogy az akkor 16-7-re nyerő gárdának tagja volt az a Benedek Tibor is, aki jelenleg a válogatott szövetségi kapitánya.

 

A piros-fehér-zöld színeket képviselő mostani együttes első támadását még elhibázta, a másodikat azonban már nem: Varga Dénes középről talált a hálóba, majd rögtön utána a center Hárai Balázs vette be csavart lövéssel a francia kaput (2-0).

Ötméteresből szerezték első góljukat a franciák, az egyenlítést pedig formás akció végén (2-2). A meglepő rajtot a valós erőviszonyokat még mindig nem tükröző második negyed követte: egy perc elteltével ugyan Varga Dénes pontos passzát Tóth Márton látványosan húzta a kapuba, de megint egyenlítettek a franciák (3-3), ráadásul Madaras Norbert csúnyán a léc fölé vágta a labdát büntetőből.

Az újabb ötméterest azonban a csapatkapitány Varga Dániel már biztos kézzel értékesítette (4-3). Az eredményességi mutató viszont még mindig igen rossz volt, hiszen 13 lövésből született a négy találat. A nagyszünet után egy jóval elszántabb, energikusabb magyar csapat szállt vízbe, szinte azonnal gólt is szerzett: Vámos Márton küldött hatalmas bombát pattintva a kapuba (5-3).

A különbség viszont hamar megfeleződött (5-4), de ezúttal időben érkezett a méltó válasz is Hosnyánszky Norbert jóvoltából, majd Varga Dániel lövése csapódott a jobb felső sarokba (7-4). Végre szép és immár hatékony támadásokkal rukkolt elő a magyar válogatott, amely egy újabb akció végén Madaras jóvoltából 8-4-re alakította az állást. És miután már nem félgőzzel, hanem teljes intenzitással játszott a csapat, a harmadik negyed zárásaként - Varga Dánielnek köszönhetően - meglett a kilencedik hazai gól is (9-4).

A befejező nyolc perc elején Erdélyi Balázs javította kétszámjegyűre a magyar találatok mennyiségét, majd Madaras duplázott (11-4). Francia szépítést követően pedig Decker Ádám szerzett nem éppen "tucatgólt" (12-6).

A differencia azonban nem nőtt már tovább, sőt a végére még egy francia találat jutott (12-7), így aztán a vártnál jóval nehezebben és kisebb különbséggel nyert a Benedek-legénység.

 

"Erre a találkozóra nehezebb volt felkészülni, mint az elsőre. Annál pedig jobb ez a francia csapat, hogy ne használja ki, ha az ellenfél még nem százszázalékosan pörög. Ezúttal a nagyszünetig bírták, utána már érvényesült a nagyobb tudás" - értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány.

 

További keddi eredmények:

A csoport:

Montenegró-Oroszország 15-7 (5-1, 3-2, 4-2, 3-2)

Olaszország-Románia 9-4 (1-1, 3-1, 4-1, 1-1)

Görögország-Grúzia 15-6 (4-1, 6-1, 3-3, 2-1)

 

B csoport:

Szerbia-Németország 12-7 (3-2, 3-1, 3-2, 3-2)

Horvátország-Spanyolország 8-8 (3-2, 2-2, 1-2, 2-2)

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,