A Valentin-nap történetei

2022-02-09
Közeleg február 14-e, ami ma már nem csak egyszerűen Bálint nap, hanem világszerte a szerelmesek ünnepe is.

 

Mára már megszokottá vált, hogy ezen a napon újra belecsöppenünk a rózsaszín felhőbe és megajándékozzuk kedvesünket valami aprósággal, esetleg különböző programokkal dúsítva töltjük el a napot, természetesen kettesben, romantikusan. De tudjuk ennek az eredetét és azt, hogy ki is volt pontosan Szent Bálint? A Vegas.hu csapatával segítünk neked erre a kérdésre választ találni.

 

Szent Bálint vagy Szent Valentin nem más, mint a szerelmesek védőszentje, akiről számtalan legenda szól, de mindegyik főszereplője ő maga.

 

A leghíresebb monda szerint II. Claudius a fiatal férfiaknak megtiltotta, hogy házasodhassanak, mert szerinte így jobb katonák válnak belőlük. De történetünk hőse, Szent Bálint pap ezt megakadályozva titokban összeeskette őket, mivel nem értett egyet a tilalommal. A császár ezért bebörtönözte őt, és az ott töltött ideje alatt összebarátkozott a börtönőrrel és barátságukra tekintettel visszaadta vak lányának a látását hitének erejével. Később egy levelet hagyott hátra neki, amin ez állt: „A Te Valentinod.”

 

Érdekes legenda még, hogy az ókori Rómában a fiatal férfiak és nők élete elválasztva zajlott egymástól, a Luperkalia fesztivál viszont lehetőséget adott arra, hogy együtt lehessenek. Szent Valentin napján, február 14.-én a lányok neveit papírra írták, és beletették egy üvegbe, amiből minden fiú húzott egyet-egyet és a szerencsés lány lett a fesztivál alatt a partnere. Voltak, akik nem csak a mulatság ideje alatt voltak együtt, hanem szerelembe estek és házasságot is kötöttek. 

 

Sokak szerint viszont egy másik történetben Szent Valentin egy római pap volt, aki nem adta fel a kereszténységet a vallásüldözés idején, ezért mártírként halt meg február 14.-én, a szerelmi sorsjátékok napján.

 

Sorsjátékokban most akár te is kipróbálhatod magad, ehhez nincs más dolgod, mint felkeresni a Vegas.hu biztonságos és megbízható online kaszinó rendszerét, ezután pedig csak pörgess és nyerj a Happy Weeks játékon. Nem csak szerelemmel, de izgalmakkal teli február vár most rád, hiszen ráadásként egy kihívásban vehetsz részt. Légy részese mind a 4 Happy Weeks promóciónak és akár megnyerheted az 5 db 20.000 Ft-os bónuszpénz nyeremény egyikét! A részletekért kattints a weboldalra: Vegas.hu

 

Sok szerencsét kívánunk!

  

A szerencsejátékban 18 éven aluliak és sérülékenynek minősülő játékosok nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat. 

 
Címkék: kaszinó,