A trafikpályázati adatok megsemmisítésétől tart a DK

2013-05-28
A Demokratikus Koalíció (DK) elképzelhetőnek tartja, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban is megsemmisítik a trafikpályázatok adatait - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László.

 

 

A független képviselő közölte, értesüléseik szerint mindkét helyen „gőzerővel folyik” a számítógépek lecserélése. A DK ismeretei szerint azokat a gépeket, amelyeken a pályázati előkészítése zajlott vagy lecserélik, vagy fejlesztés címén kicserélik az adathordozóikat - közölte.

Varju László ezért levélben fordult Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez. Ebben azt tudakolja, hogy „folyik-e a trafiktenderrel kapcsolatos bármilyen információ megsemmisítése” akár a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél, akár az általa vezetett tárcánál. A képviselő emellett személyes garanciavállalásra kéri a minisztert, hogy a trafiktender releváns adatait nem semmisítik meg.

Varju László emellett arra is kitért, hogy a Legfőbb Ügyészség a trafikpályázatok ügyében tett feljelentését a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította.

 

 

Forrás: MTI