A theLotteren játszott az az iraki férfi, aki megnyerte az Oregon Megabucks $6,4 milliós jackpotját!

2015-12-11
Ilyen még sosem fordult elő az oregoni állami lottó történetében: nem amerikai állampolgáré lett a játék jackpotja – mindez egy Magyarországon is népszerű online lottózónak köszönhetően!

 

Az Oregoni Lottótársaság mostantól már azt is elmondhatja magáról, hogy nemzetközi nyertes-tábora van: egy iraki férfi nyerte meg a Megabucks elnevezésű lottó 6,4 millió dolláros, azaz 1,85 milliárd forintos jackpotját.

 

A badgadi férfi a Magyarországon is népszerű nemzetközi online lottózó, a theLotter ügyfele - az ő oldalukon keresztül vette meg azt a lottószelvényt, mellyel az augusztus 24-i sorsoláson megnyerte a fődíjat. Mivel iraki állampolgárról van szó, beletelt egy kis időbe, mire vízumot tudott szerezni, hogy személyesen vehesse át a nyereményét – amire egyébként a theLotter jóvoltából kerülhetett sor, ők fizették ugyanis a férfi repülőjegyét.

 

Fotó: theLotter

 

A kurd játékos végül három hónapi várakozás után, december 1-én jelent meg az Oregoni Lottótársaság irodájában, ahol bemutatta az online lottózóban vásárolt szelvényt. (Az online lottózó úgy működik, hogy a különböző játékok hivatalos lottószelvényét a theLotter ügynökei vásárolják meg a játékosok nevében, és azt egy széfben őrzik. Ha valaki nagy nyereményt ér el, lehetőséget biztosítanak neki, hogy személyesen vegye át a nyereményt – ekkor átadják a játékosnak a lottószelvényt, hogy a nyeremény felvételekor be tudja mutatni a lottótársaságnak.)

 

Miután a lottótársaság emberei meggyőződtek arról, hogy minden rendben van a szelvény körül, kifizették a nyereményt. Sőt! Biztonsági okokból még azt is engedélyezték, hogy – bár az oregoni jogszabályok normál esetben ezt nem teszik lehetővé – a férfi megtarthassa anonimitását. „Ebben az esetben, az úriemberrel való személyes beszélgetésem alapján úgy döntöttem, hogy engedélyt adok erre.” – közölte a lottótársaság igazgatója, Jack Roberts. „Tényleg úgy gondolom, hogy személyes és családja biztonságát kockáztatnánk… remélem, hogy az emberek tiszteletben tartják a döntést.”

 

Roberts szerint a 40-es éveiben járó nyertes, aki viszonylag jól beszél angolul – meggyőzően állította, hogy családját valószínűleg elrabolnák vagy megölnék, ha kitudódna, hogy ekkora összeg van a birtokukban. Bagdad a világ egyik legveszélyesebb városa, egy kurd nemzetiségű személy pedig mindig kilóg a sorból a shiita többségű városban.

A lottótársaság szóvivője, Chuck Baumann szerint ez volt az első olyan eset, hogy a nyertes titokban tarthatta a nevét.

 

Az iraki férfi 20 éves életjáradék formájában igényelte ki a nyereményt, ami azt jelenti, hogy 20 éven keresztül évi 256.000 dollárt fognak átutalni neki - az első részletet pénteken már meg is érkezett számlájára.