A Szerencsejáték Zrt. csalókra figyelmeztet

2013-05-09
A Szerencsejáték Zrt. felhívja a lakosság figyelmét arra a csalásra, amellyel az elmúlt időben több gyanútlan mobilelőfizetőt is megkárosítottak.

 

A csaló az interneten keresi meg áldozatait és egy bónuszprogramban való részvételre buzdítja őket. Az ígéret szerint egy SMS-t kell csak küldeni, ezzel az érintett személy részt vesz a T-Mobile bónuszprogramjában és 20 000 Ft-ot jóváírnak a mobil egyenlegén. Ehhez a „FELTOLT MC 20000” üzenetet kell elküldeni a 1756-os számra.

Ez a szám a Szerencsejáték Zrt. egyenlegfeltöltésre szolgáló telefonszáma, vagyis nem hogy jóváírás nem történik a mobilegyenlegre, de a csaló 20 000 Ft-tal károsítja meg áldozatát, és ennyivel növeli saját egyenlegét a Szerencsejáték Zrt. online fogadási oldalán.

  

Azt a regisztrációt, amire a panaszok szerinti feltöltések történtek, a Szerencsejáték Zrt. törölte, az esettel kapcsolatban pedig büntetőeljárás van folyamatban. Az esetleges további csalásokat csak az érintett által tett panasz bejelentését követően tudják vizsgálni.

 

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatja játékosait, hogy Társaságunk a hivatalos akcióiról, esetleges bónuszprogramokról kizárólag saját honlapján, a SzerencseMix című kiadványában, Facebook oldalán, óriásplakátokon és országos napilapokban tesz közzé felhívást.