A PokerStars az első legális online pókerterem Bulgáriában

2014-02-20
Az online pókeróriás – az állami tulajdonú cégek után - a harmadik a bolgár online szerencsejáték liszenszet kapott vállalatok sorában.

 

A bolgár szerencsejáték felügyelet (SCG) szerdán frissítette weboldalát, melyen a PokerStars.bg már az elfogadott weboldalak között szerepel, így ők lettek a harmadik legális online szerencsejáték szolgáltatók Bulgáriában. Az első liszenszet az állami tulajdonban lévő Eurofootball (efbet.com), a másodikat pedig a szintén állami tulajdonú Toto.bg kapta meg még tavaly szeptemberben.

 

A PokerStars anyavállalata, a Rational Group ezzel tízedik pókerliszenszét szerezte meg. Korábban már engedélyt kapott az olyan szegregált piacokon, mint Franciaország, Olaszország és Spanyolország, de rendelkezik máltai, man-szigeteki, dán, észt és belga és német liszensszel is. 

A PokerStars.bg játékosai a nemzetközi, man-szigeteki liszensszel rendelkező PokerStars.com hálózat játékosaival ülhetnek majd egy virtuális asztalhoz

 

Bulgáriában a 2012 júliusában életbe lépett új szerencsejáték törvény legalizálta az online szerencsejátékokat. Kezdetben a rendkívül magas, a forgalom után fizetendő 15 százalékos adókulcs elriasztotta a szolgáltatókat a liszenszkérelem beadásától. A tavalyi év végén aztán a bolgár parlament a tiszta játékbevétel 20 százalékára mérsékelte a játékadó mértékét, és ezzel sokkal vonzóbbá tette a piacot. Ennek köszönhetően idén januárban a PokerStars mellett a Betfair is beadta liszenszkérelmét. 

 

A bolgár szerencsejáték felügyeletet többen bírálják feketelistája miatt, melyen azokat a weboldalakat listázzák, melyeket az internetszolgáltatók kötelesek blokkolni. A jelenleg 150 címet tartalmazó listán nemrégiben még a PokerStars is szerepelt, ők azonban most már felállhatnak a kispadról.