A PokerStars a maximális asztalszám emelését fontolgatja

Randy "nanonoko" Lew világrekordja kapcsán került előtérbe a maximális asztalszám kérdése - a jövőben akár több, mint 24 asztalnál is játszhatunk egyszerre a PokerStars termeiben.Mint arról beszámoltunk, a PokerStars profi Randy "nanonoko" Lew január 8-án új Guinness-rekordot állított fel "legtöbb online leosztás 8 óra alatt, profittal" kategóriában. Nanonoko 23.493 leosztást játszott a megadott idő alatt, és bár végig nagy harcot vívott a profitért, végül  7,65 dollár pluszban zárt, és így sikerült a rekorddöntés.


Normál esetben a maximálisan engedélyezett asztalszám 24 a PokerStars-nál, a rekordkísérlethez ezt felemelték 40-re. Az amerikai pókeres átlagosan 37 asztalon játszott a nyolc óra során, de többször a maximális asztalszámot is kihasználta.  Ez a teljesítmény ösztökélte arra a PokerStars vezetőit, hogy mérlegeljék a 24 asztalos maximális asztalszám korlátozás eltörlését. Az általános korlátozás helyett egy olyan egyéni, rugalmas rendszer bevezetésén gondolkodnak, amely azon alapul, hogy átlagosan mennyi idő alatt hozzák meg döntéseiket a játékosok. 


"Jelenleg csak nanonoko képes egyszerre 40 asztalon játszani. A közeljövőben megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a maximális asztalszámot játékosonként csökkenthessük vagy növelhessük az illető átlagos cselekvési idejétől függően."  - írta a PokerStars VIP Managere, Steve Day a 2+2 fórum SuperNova Elite topikjában.


Az elképzelés az, hogy a  sokat játszó játékosokat havonta értékelnék , majd értesítenék őket arról, hogy a következő hónapban maximálisan mennyi asztalon játszhatnak.  Azonban, ahogyan azt Steve Day is hangsúlyozta, az egész elképzelés egyelőre csak az ötlet szintjén mozog, tehát még várnunk kell arra, hogy a valóságban is kipróbálhassuk, vajon képesek vagyunk-e nanonoko bravúrjára.Címkék: online játék, póker,