A nők negyede szerencsejátékokkal próbál lépést tartani a drágulással

2022-10-05
A GambleAware felméréséből kiderült, hogy minden negyedik 18-49 év közötti nő várhatóan többet fog szerencsejátékozni, mint eddig, most, hogy az Egyesült Királyságban is egyre drágul a megélhetés.

 

A kutatást annak a kampánynak a részeként végezték, mely azon nők stigmatizálása ellen küzd, akik segítséghez fordulnak szerencsejáték függőségük miatt. A felmérést augusztus 11. és 18. között végezte az Opinium ügynökség, 1606, az elmúlt hónapban szerencsejátékot játszó, 18 és 49 év közötti nő megkeresésével.

 

Kiderült, hogy a nők 24%-a arra számít, hogy a következő néhány hónapban megélhetési költségek emelkedése miatt fokozza eddig kialakult szerencsejáték-tevékenységét. A kutatás azt is feltárta, hogy 38%-uk több pénzt költött szerencsejátékra, mint amennyit eredetileg szándékozott, míg 21%-uk azt a pénzt próbálta visszanyerni, amit korábban elveszített.

 

A kutatás részeként minden személyhez hozzárendeltek egy szerencsejáték-függőség súlyossági indexet (PGSI). A 8-as vagy magasabb PGSI pontszámot elérő nők 44%-a mondta azt, hogy gyakrabban játszott szerencsejátékot az elmúlt évben. Ezen nők 49%-a nyilatkozott úgy, hogy azért próbált pénzt nyerni, hogy az segítsen a megélhetési költségek emelkedésének finanszírozásában, míg 32%-uk nyilatkozott úgy, hogy pénzügyi problémák megoldására próbál pénzt nyerni. Az összes résztvevő 21%-a vallotta be, hogy a szerencsejáték okozott már neki egészségügyi problémákat, például stresszt és szorongást.