A mobil szerencsejáték szektor teljesítménye és előrejelzései 2018-ig

2014-08-11
Megháromszorozódhat az online szerencsejáték mobilon játszott változatának bevétele 2018-ig, a jelenlegi 6 milliárd euróról 19 milliárdra nőhet az egyik szerencsejáték szaklap információi szerint. A legtöbben jelenleg Ázsiából mobiloznak.

 

2008-tól 2013-ig is több, mint háromszorosára nőtt a mobile szerencsejáték szektor bevétele, és a következő 5 évre is ugyanezt jósolják, így az évtized végére már 20 milliárd euró körül lehet majd a szerencsejáték szolgáltatók globális bevétele a mobil szektorból. A legtöbben Ázsiában és Európában használják mobiljukat szerencsejátékra, a bevétel elsöprő százaléka (4,3 milliárd) fogadásból, jóval kisebb rész (1,4 milliárd) kaszinójátékból, és elenyésző része (0,3 milliárd) lottóból származik. 

 

A mobil szerencsejáték szektor bevétele és a növekedés előrejelzése 2008-2018-ig (milliárd euró)
 
 

 

  A mobil szerencsejáték szektor bevétele százalékban, régiónként.

 
 
 
 
Mobil szektor bevétele régiónként (milliárd euró)
  
 

 

 
A mobil szektor bevételének játéktípusonkénti megoszlása (sportfogadás, kaszinó, lottó)
 
 

Ennek megfelelően a legtöbb szerencsejáték szolgáltató kifejlesztette már mobil változatát, és ez az élő fogadásokkal karöltve arra ösztönzi a játékosokat, hogy megfelelő készülék birtokában bármikor, bárhol megtegyék tétjüket. Több szolgáltató is nagy örömmel nyugtázta, hogy a mobil szektorban elért eredményük nem csökkenti az asztali gépekről megtett tétek számát, vagy csak igen kis százalékban teszi azt. Az emberek tehát nem "átszoknak" a mobiljukra, hanem további fogadásokat kötnek út közben, mobilon.

Addiktológiai szakértők azonban óvnak a szerencsejáték ipar ezen szektorától, hangsúlyozzák, hogy a korlátozatlan hozzáférés az arra hajlamos embereknél könnyen függőséget okozhat, és ez elhamarkodott döntésekhez vezethet.