A Ladbrokes a rossz időt okolja a profitcsökkenésért

2013-04-19
A második legnagyobb brit fogadóiroda egyrészt a Cheltenham lóversenyfesztivál fogadóknak kedvező kimenetelét, másrészt a rossz időt okolja azért, hogy a napokban negatív profit-figyelmeztetést volt kénytelen kiadni.

 

Az év eleji hideg idő miatt 62 versenyt kellett elhalasztani az Egyesült Királyságban, ráadásul a fogadási szempontból egyik legnagyobb brit esemény, a Cheltenham favoritjainak könnyű győzelmei miatt az iroda veszteségesen zárta a fesztivált. 

 

A Ladbrokes vezérigazgatója, Richard Glynn elmondása szerint ugyan az iroda szempontjából nyolc éve az idei volt a legjobb Grand National lóversenyfesztivál, miután a 66-1-es oddsszal szélső esélyt képviselő Auroras Encore győzni tudott – de ez sem volt elég ahhoz, hogy kikozmetikázza a Cheltenham lóversenyfesztivál 6 millió fontos bevételcsökkenését. 

 

Miközben a Ladbrokes növekvő költségekkel és a nyerőgépekre kivetett új adóval kénytelen szembenézni 2000 központi helyen elhelyezkedő üzletében, első negyedéves profitja 13 millió fonttal 37,4 millió fontra esett. 

A cég közlése szerint a nyerőgépekből származó bevétel növekedése alacsonyabb a vártnál, mivel a verseny élesedett a piacon.  Az üzletenkénti heti bruttó profit ugyan 0,3 százalékkal 3.569 fontra emelkedett, de ez azután következett be, hogy 137 új gépet állítottak üzembe. A gépenkénti heti bruttó profit valójában 923 fontról 916 fontra csökkent.

 

Annak szükségességét, hogy a lehető leggyorsabban integrálják a Playtech szoftverbeszállítóval való új szerződést, világossá tette az, hogy 2013 első három hónapjában 11,4 százalékkal csökkent a cég digitális szerencsejátékokból származó bevétele. “Tisztában vagyunk vele, hogy kaszinó játékaink a gyengeségünk, és természetesen ezért ütöttük nyélbe ezt a szerződést a Playtech-vel. Legalább tudjuk, hogy helyes lépést tettünk.” – nyilatkozta a vezérigazgató.

 

A befektetők bizonyára nem nézik jó szemmel, hogy a  Ladbrokes egyre inkább lemarad a brit piacot vezető William Hill mögött, mely sokkal jobban kihasználja az egyre növekvő online szerencsejáték szektort, ráadásul tengerentúlon is terjeszkedik.  A profit-figyelmeztetés kiadása után a Ladbrokes részvényei 16½p-vel 190¼p-re estek. A 8 százalékos csökkenés 133 millió fontot söpört ki a cég tőzsdepiaci értékéből….

 

Címkék: piaci információ,