Bemutatjuk a La Primitiva spanyol lottót

2015-03-19
A világ lottóit bemutató sorozatunk következő állomása a spanyol La Primitiva lottó, mely talán a világ legrégebbi lottójátéka, és ma is rendkívüli népszerűségnek örvend.

 

A La Primitiva története

 

A La Primitiva első sorsolása az 1700-as évek végén volt, többek szerint ez a világ leghosszabb ideje futó lottójátéka. A ‘La Primitiva’ elnevezés magyarra fordítva azt jelenti ‘Az első’ vagy 'Kezdetleges', ezzel fejezve ki a spanyol lottójáték korát. A játék modern változatát 1985-ben mutatták be.

 

A La Primitiva lottó fő sajátosságai

 

A La Primitiva a standard 6/49 lottójáték formátumot követi, egy különlegességgel a nyereménystruktúrában - a Reintegro számmal.

 

A LaPrimitiva lottójátéknál 6 számot kell kiválasztani a lehetséges 49-ből. A szervezők a sorsoláson 7 számot húznak – 6 fő számot és egy külön bónusz golyót egy másik sorsológömbből. Ez utóbbi a Reintegro szám, melynek 0 és 9 közötti értéke lehet. A reintegro jelentése: visszatérítés.

 

A játékos akkor nyeri meg a fődíjat, amennyiben eltalálja mind a 6 fő nyerőszámot és a Reintegro számot is. Ez tartalmazza az első díjat és mellé még egy további felgyűlt összeget is.

 

A LaPrimitiva lottó nyereménystruktúráját az oldal alján láthatja, és további információt arról, hogyan befolyásolja a Reinegro szám a nyerőosztályokat.

 

 

 La Primitiva szelvény

 

A Reintegro Szám

 

A La Primitiva főnyereményének megszerzéséhez a spanyol lottó eredmények hivatalossá tételekor mind a 6, játékos által kiválasztott számnak és a hozzárendelt Reintegro számnak is egyeznie kell.

 

A Reintegro számot nem Ön választja, ezt a Nemzeti Spanyol Lottójáték szervezői véletlenszerűen rendelik a szelvényéhez, amikor azt a rendszerük érvényesíti.

 

La Primitiva rekord jackpotok

  

A La Primitiva spanyol lottóhúzások €3 millió euróról indulnak és addig halmozódnak, míg valaki el nem viszi a főnyereményt. 

 

A legnagyobb La Primitiva rekord lottó nyeremények: 2005-ben 25 millió euró, 2007-ben 26 millió euró. Minden idők legnagyobb La Primmitiva jackpotját, 72 millió eurót 2014. február 22.-én vitték el.

 

Fontos tudnivaló, hogy  2013-tól a 2.500 eurónál magasabb nyereményeket 20% helyi adó terheli!

  

A sorsolások időpontjai

  

A La Primitiva lottósorsolás csütörtökön és szombaton 20:30-kor (GMT) tartják. A sorsolást a La1 spanyol nemzeti TV csatorna közvetíti. 

 

La Primitiva nyereménystruktúra

  

Eltalált számokNyerőosztály
6 golyó + Reintegro szám Jackpot
6 golyó 1.
5 golyó+ Bónusz 2.
5 golyó 3.
4 golyó 4.
3 golyó 5.
Reintegro szám 6.

 

Online játéklehetőség

Vannak olyan oldalak, amelyeknek a segítségével a világ szinte összes lottójára lehet fogadni az ausztrál lottótól kezdve az USA összes állami lottójáig. Itt az új felhasználók első lottószelvényük árát bónuszként jóváírják a számlájukon, hogy dupla esélyük legyen eltalálni a boldogító milliárdokat érő számokat. 

La Primitiva szelvény vásárlása a TheLotter oldalán