A Kielt kapta a Veszprém a BL-elődöntőben

2014-04-29
A Kiel együttesével mérkőzik a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében - derült ki a kölni sorsoláson.

 

A legrangosabb európai kupasorozat négyes döntőjében először szereplő veszprémi együttes az előző kiírásban már a csoportkörben találkozott a német sztárcsapattal: a magyar bajnok 2012 októberében, hazai környezetben 31-30-ra győzött, majd tavaly februárban, idegenben 32-21-es vereséget szenvedett. A két csapat később a negyeddöntőben is összekerült egymással, a Kiel mindkét összecsapáson egy góllal, hazai pályán 32-31-re, majd a Veszprém Arénában 29-28-ra nyert.

 

Nagy László, a veszprémiek csapatkapitánya néhány perccel a sorsolás után Twitter-oldalán ennyit írt, "a tavalyi tüske még bennem van", majd később a klub honlapján hosszabban is nyilatkozott: "Elkerültük a szerintem legnehezebb és a legkönnyebb ellenfelet. Játékerőben a Barcelona és a Flensburg között van a Kiel, amely nagyon komoly erejű csapat. Elég, ha csak a tavalyi negyeddöntőre gondolunk. Várhatóan ismét hatalmas csatát fogunk vívni, amit szeretnénk megnyerni, hogy a döntőbe jutással újabb történelmi tettet hajtsunk végre."

 

Antonio Carlos Ortega vezetőedző elmondta, előzetesen a Barcelonát tartották a legnehezebb ellenfélnek, de közvetlenül a katalánok után a Kiel következett. Hozzátette: egy kicsit kedvezőtlen, hogy a második meccset játssza majd a négyes döntőben a csapat, így ugyanis kevesebb idő marad a regenerálódásra.

 

Hajnal Csaba, a veszprémi klub ügyvezetője az EHF TV-nek úgy nyilatkozott, hogy a Kiel mindig veszélyes csapat, ráadásul hazai pályán, német közönség előtt játszik.

Arra a kérdésre, hogy jó-e a sorsolás, úgy reagált: nincs nagy különbség a három csapat között, nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az az ellenfél kedvezőbb. Később a riporter unszolására elismerte, annak azért örül, hogy nem a Barcelonával sorsolták össze a Veszprémet. 

 

A kieliek képviseletében Sabine Holdorf-Schust arról beszélt, hogy megfiatalított csapatuktól nem várták a négyes döntőbe kerülést, így nem is ők számítanak esélyesnek. A sorsolást abból a szempontból kedvezőnek nevezte, hogy nem német csapattal mérkőznek az elődöntőben.

 

A Kiel korábban háromszor, 2007-ben, 2010-ben, 2012-ben megnyerte a BL-t. 

 

A Bajnokok Ligájában a Final Fourt május 31-én és június 1-jén rendezik Kölnben.

 

A Pick Szeged és a Füchse Berlin az előző szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelt, ráadásul azonos csoportban. Szegeden hét góllal, 29-22-re nyertek a berliniek, hazai pályán pedig öt góllal, 29-24-re diadalmaskodtak.

 

Az EHF Kupában első alkalommal rendeznek Final Fourt. A sorozat berlini záróeseményére május 17-én és 18-án kerül sor.

 

A BL-elődöntő párosítása:

Barcelona (spanyol)-Flensburg-Handewitt (német)

MKB-MVM Veszprém - THW Kiel (német) 

 

Az EHF Kupa-elődöntő párosítása:

Montpellier (francia)-Constanta (román)

Füchse Berlin (német) - Pick Szeged

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,