A HunGuard Kft közleménye

2012-09-06
A szerverek tanúsításat végző HunGuard Kft. ügyvezetője az auditálási folyamat részleteiről az alábbi tájékoztatást adta honlapunknak

 

„A tanúsítás előfeltétele a sikeres rendszerértékelés végrehajtása. A rendszerértékelés bármikor megkezdhető, ha a törvényi környezet adott. A tavalyi év végén többszörösen módosított szerencsejáték törvény világosan fogalmaz: a jogszabály szerver alapú szerencsejáték üzemeltetést ír elő, ami azt jelenti, hogy a nyerőgépek (terminálok) az interneten keresztül szerverhez kapcsolódnak, amit a szerverüzemeltető üzemeltet. A jogszabály nevesítette milyen technikai feltételeknek kell megfelelnie egy központi szerver üzemeltetőjének. 

 

A WSG Kft. a többször módosított törvény korábbi változata alapján nagyon hamar kezdeményezte cégünknél a rendszer értékelési eljárását. A sikeres értékelést pedig a tanúsítási eljárás követte, aminek már feltétele volt a végrehajtási rendelet (VHR) megjelenése. Az értékelési folyamat elindításának lehetősége más gazdasági társaságok számára is nyitva állt, és jelenleg is nyitva áll.

 

Azzal, hogy a WSG Kft. megkezdte nálunk a minden jelentkezőre egységes tartalmú auditálási folyamatot – vagyis az értékelést, majd a tanúsítást – felvállalta annak kockázatát, hogy a nem végleges jogszabályok érdemi módosulása esetén a rendszerek értékelési szakaszát újra kell kezdenie. A végleges VHR megjelenésével le lehetett zárni az értékelési folyamatot és ezek alapján ki lehetett állítani a tanúsítványt”

 

Címkék: nyerőgép,