A Győr az EHF-hez fordul Görbicz lefejelése miatt (VIDEO)

2014-03-10
A címvédő Győri Audi ETO KC hivatalos beadványban fordul az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF), miután a Podgorica otthonában vasárnap döntetlennel záruló Bajnokok Ligája-középdöntő mérkőzés utolsó másodpercében Milena Knezevic lefejelte Görbicz Anitát.

 

A csoport rangadóján a montenegrói csapatnak nyernie kellett volna, hogy az élre ugorjon. 26-26-os állásnál az utolsó támadás lehetősége a hazaiaké volt, amikor - a televíziós felvételek tanúsága szerint - Knezevic a győri irányító felé fordult, és belefejelt az arcába. Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig néhány pillanat múlva dőlt el, és ő is az arcát fogta. A bírók nem vették észre az esetet, és a meccs jegyzőkönyvében nem rögzítették.

 

 

A győri klub közölte: Kelecsényi Ernő elnök, aki a csapattal együtt hétfő délelőtt érkezett meg Podgoricából, bekérette az incidensről készült felvételeket, és eljuttatja azokat is az EHF illetékes bizottságához. Elmondta: arra kérik a bizottság elnökét, hogy vizsgálják ki az esetet a kézilabdasport imázsának védelme érdekében, valamint azért, hogy a Bajnokok Ligája-versenysorozathoz méltatlan sportszerűtlen viselkedésnek meglegyen a szabályok szerinti következménye. 

 

Hozzátette: a beadvánnyal nemcsak ennek az esetnek a megfelelő szankcionálását szeretnénk elérni, hanem azt is, hogy elejét vegyék a hasonló sportszerűtlen viselkedésnek.

 

Az eset elszenvedője, Görbicz Anita is az ügy szabályszerű lezárását várja: 

"A felfokozott meccshangulatban gyakran előfordul, hogy egy-egy játékos elveszíti a türelmét. A tegnapi sportszerűtlen viselkedést nagyon nehezen viseltem, csak mára sikerült lehiggadnom. Bízom benne, hogy a klub beadványa eléri a célját, és a sportszerűség megmarad a kézilabdapályán" - nyilatkozta hétfőn a győri csapatkapitány.

 

A két csapat már biztos résztvevője a májusi budapesti BL négyes döntőnek. Ha a Győr vasárnap nyer a vendég norvég Larvik ellen, akkor csoportgyőztesként játszik majd elődöntőt a másik kvartett második helyezettjével.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,