A Fülöp-szigetek Las Vegas babérjaira tör

2013-03-20
A hétvégén átadott, 1 milliárd dollárból felépített kaszinókomplexummal Makaó, Szingapúr és Las Vegas mellett a Fülöp-szigetek lesz a világ egyik legnagyobb szerencsejáték központja.

 

A Solaire Resort and Casino által készíttetett tanulmány azt prognosztizálja, hogy az új komplexummal az ország szerencsejáték bevétele a jelenlegi 1,9 milliárd dollárról öt év alatt körülbelül 6 milliárdra fog nőni. Az ország legnagyobb hotel-kaszinó központjába 2016-ra 10 millió turistát várnak. 

 

A létesítményben 500 hotelszoba, 1200 nyerőgép és 295 asztal várja a szerencsejátékosokat, köztük olyan privát szobák, melyekből a Manilai öböl fenséges látványa tárul a nagy tétekben játszó kaszinócápák elé. Ezen kívül 8 étterem, fürdő, éjszakai club és egy 1800 férőhelyes Broadway-stílusú színház is várja a látogatókat.

 

Az ország vezetősége ettől, és a jövőben felépülő hasonló központoktól többek közt azt várja, hogy segítenek abban, hogy ismét a turisták célpontja legyen az  az ország, ahonnan az utóbbi időben az emberrablásokról, a bűnözés egyre növekvő mértékéről, és a militáns iszlám csoportok ténykedéséről érkeztek hírek. A sziget legnagyobb vonzereje a kaszinók számára a 15 százalékos kaszinóadó lehet, mely igen kedvező a makaói 40 százalékhoz képest.

 

A Solaire igazgatója szerint létesítményük az a hely, ahol a „kelet találkozik a nyugattal”, hiszen kombinálják „Las Vegas ragyogását és csillogását a VIP szerencsejáték makaói élményével”. A kaszinó felépítése is ezt az elvet követi: az első szinten a hazai lakosságot kívánják kiszolgálni, akiknek az ízlésvilága inkább hasonlít az amerikaiakéhoz, mint kínaiakéhoz. A második emeletet pedig Makaó ihlette, ide várják az ázsiai piac nagypénzű kaszinócápáit - ennek illusztrálására három magánrepülőn szállították ide a megnyitóra a VIP játékosokat. 

 

A kezdet mindenesetre bíztató, hiszen a megnyitást követő első 12 órában 25 ezer látogató lépte át a Solaire küszöbét, hogy próbára tegye szerencséjét.

 
Címkék: kaszinó,